2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Yükseköğretim tanıtım günleri

Samsun'da 33 üniversitenin katıldığı 7. Karadeniz Uluslararası Yükseköğretim Tanıtım Günleri törenle başladı.

 
İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlkadım Rotary Kulübü işbirliğiyle düzenlenen 7. Karadeniz Uluslararası Yükseköğretim Tanıtım Günleri'nin açılışı gerçekleştirildi. Atatürk Kültür Merkezi'ndeki açılışa, Vali Yardımcısı Ramazan Aksoy, Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Nas, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Davut Numanoğlu, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Açılış öncesi konuşma yapan Ramazan Aksoy, "Bugün çağdaş
batı devletleri insanı yetiştirerek bir yerlere gelmişlerdir. Eğer bizler de bir yerlere gelmek istiyorsak, insanlarımızı yetiştirmek durumundayız. Her yönüyle bunu teşhis etmek durumundayız. Eğitimde birçok gaye var. Bunlardan 2 tanesi çok önemlidir. Biri yönlendirme, diğeri kendi imkanlarıyla okuyamayan öğrencileri desteklemedir. 1.'si tam anlamıyla gerçekten çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmaya çalışan bir ülkenin kesinlikle uygulaması gerektiği düşüncesindeyim. Yönlendirme eğitimin olmazsa olmazıdır. 2.'si ise bir ülkenin sosyal bir devlet olup olmadığının kanıtıdır" dedi.


Daha sonra konuşan Tahsin Nas, hem üniversitelerin hem de öğrencilerin yararına dayalı olan bu tanıtımın günleri hayırlı ve başarılı olması temennisinde bulundu. Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle açılış gerçekleştirildi. Standı gezen öğrencilere üniversiteyi tanıtıcı bilgi verilirken, çok sayıda da tanıtım materyali dağıtıldı. 33 üniversitenin katıldığı tanıtım günlerinin 9-11 Nisan tarihleri arasında açık kalacağı açıklandı.

İha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 15:58:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?