5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Yunanistan'a 6 yıldır vize alamıyor

Samsun Balkan Türkleri Genel Başkanı İzzet Altuntaş, 5-6 yıldır Yunanistan'a gitmek için vize başvurusunda bulunduğunu, ancak pasaportunun Yunanistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden eline verildiğini söyledi. 

Bugüne kadar Yunanistan'a hiç gitmediğini ve dolayısıyla herhangi bir vukuatının olmasının da söz konusu olmadığını dile getiren İzzet Altuntaş, "Yunanistan'daki derneklerden, kuruluşlardan değişik davetler alıyorum. Bu davetlere icabet etmek istiyorum. Ancak vize vermiyorlar. Yunanistan'ın iktidar partisinin milletvekili Av. İlhan Ahmet vize alabilmem için İstanbul Konsolosluğu'na 'Bütün sorumluluk bana aittir' diye kefil oluyor, kendi tebalarındaki milletvekilinin kefaletini bile kabul etmiyorlar. Bu onuruma dokunmaya başladı. Yunanistan, insan haklarımı ihlal ediyor" açıklamasında bulundu. 

Avrupa'nın değişik ülkelerinden temsilcilerin Türkiye'ye gelerek cirit attığını ve Türkiye'ye insan hakları dersi verdiğini ifade eden Altuntaş, kendilerinin ise, "Türkler'in insan hakkı yokmuş" muamelesi yaptığını kaydetti. Altuntaş, "Yunanistan'ın yüzünden adeta kendimi suçlu hisseder duruma geldim. Samsun Valiliği İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Vali Yardımcısı Mustafa İngenç'e dilekçe vererek haklarımın aranmasını isteyeceğim. Ben öğrenemiyorum, devletimin Yunanistan'ın bana neden vize vermediğini öğrenmesini isteyeceğim. Devletimin AB nezdinde haklarımı arayacağına inanıyorum" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2006 Çarşamba 16:34:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?