6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Yurt sorunu çözüm bekliyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Vezirköprü Meslek Yüksekokulu’nda eğitim-öğretim gören öğrenciler, ilçede yurt bulunmaması nedeniyle barınma sorunu yaşıyor.

Sorunun çözümü için harekete geçen İlçe Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, Samsun Kredi Yurtlar Bölge Müdürü Recep Ali Er, Vakıflar Bölge Müdürü Muhsin Öztürk ve Vezirköprü Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Halil Kütük, yüksekokul öğrencilerine yurt yeri için incelemelerde bulundu.

Restorasyon çalışmaları bittikten sonra otel olarak hizmete sunulan tarihi Taşhan ve Yeni Mahalle Uzun Sokak'ta bulunan Halil Çakmak isimli şahsa ait 3 katlı binayı gezen heyet, yapacakları değerlendirmeler sonunda Meslek Yüksekokulu için yurt olarak kiralanacak yeri belirleyecek.

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Halil Kütük, üniversitede toplam 449 öğrencinin bulunduğunu, bu öğrencilerden 392'sinin dışardan geldiğini, dışardan gelen öğrencilerin 183'ünü kız öğrencilerin oluşturduğunu söyledi. Kütük, üniversitenin bünyesinde geçici olarak hazırlanan yatakhanede 42 öğrencinin kalabildiğini, diğer öğrencilerin kalacak yer sıkıntısı yaşadığını ifade etti.

Kaymakam Erol Karaömeroğlu ise yaklaşık 1 aydır Vezirköprü'de yurt yeri aradıklarını vurgulayarak, yurt yeri için ilçe halkından hiçbir destek görmediklerinden yakındı.
Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra ilk etapta 120 kişilik bir kız öğrenci yurdu kiralanacağı belirtildi.

İha
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 19:40:32
Güncelleme :3 Kasım 2008 Pazartesi 22:12:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?