4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Yurttan gelin-damat çıktı!

YETİŞTİRME YURDUNDAN GELİN VE DAMAT ÇIKTI

Samsun'da yetiştirme yurdunda büyüyen iki genç, memur olduktan sonra aşklarını nikah masasına taşıdı.

İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı Yaşardoğu Kız Yetiştirme Yurdu'nda 6 yıl kalan Yasemin Albayrak (21) ile Yaşardoğu Erkek Yetiştirme Yurdu'nda devlet korumasında 5 yıl barınan Gökhan Mertan (21), yurtta süren arkadaşlıklarını 18 yaşını doldurup yurttan ayrıldıktan sonra da devam ettirdi. Bu sürede girdikleri sınavları kazanan Yasemin Albayrak, Sinop'ta İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde ebe, Gökhan Mertan ise Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde memur olmayı başardı.

Yurttaki öğretmenlerinin de desteğini alan iki genç, birbirlerine olan aşklarını evlilikle sürdürme kararı aldı. Nikahları kıyılan gençler, konvoy eşliğinde Atakum ilçesindeki Kurupelit Düğün Salonu'na geldiler. Müzik eşliğinde ilk danslarını yapan çiftlere, yurtta kalan diğer arkadaşları ve öğretmenleri de eşlik ettiler.

Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç ve İl Sosyal Hizmetler Müdürü Adnan İpekdal'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen düğünde, yıllardır aile özlemi çeken iki genç, yuva kurmanın mutluluğunu yaşadı. İl Sosyal Hizmetler Müdürü Adnan İpekdal, "Müdürlük olarak en mutlu günlerimizden birisini yaşıyoruz. Yetiştirme yurdundan reşit olup ayrılan kızımız ve oğlumuzun mutlu günü için buradayız. Sosyal hizmetler, devletin sosyal devlet olma vasfını yerine getirmek üzere kurulmuş bir kurumdur. Çocuklarımızın en mutlu günlerinde yanlarındayız. En mutlu günlerimizi yaşıyoruz" dedi.

Gelin Yasemin Albayrak, bir yuva kurmanın mutluluğunu yaşadığını, sevdiği insanla birlikte olmanın huzurunu taşıdığını söyledi. Eşini çok sevdiğini belirten Gökhan Mertan ise yuvada geçen yılların ardından artık kendi yuvalarının olduğunu belirtti.

YETİŞTİRME YURDUNDAN GELİN VE DAMAT ÇIKTI
YETİŞTİRME YURDUNDAN GELİN VE DAMAT ÇIKTI
YETİŞTİRME YURDUNDAN GELİN VE DAMAT ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2010 Perşembe 21:26:01
Güncelleme :23 Temmuz 2010 Cuma 18:21:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?