4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

YUSUF ZİYA YILMAZ'DAN UMUT VEREN AÇIKLAMALAR

 

YILMAZ'DAN UMUT VEREN AÇIKLAMALAR
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Yusuf Ziya Yılmaz, kurulacak tersane ile Samsun'da 15 bin kişiye iş imkanı sağlanacağını ve Samsun'un zenginleşeceğini söyledi.
Yusuf Ziya Yılmaz, yaptığı açıklamada, bugüne kadar şehri bir değişim yapısı içerisine soktuklarını belirterek, artık istihdam projeleri hazırlama ve uygulama zamanının geldiğini vurguladı. Yılmaz; "Artık Samsun'u zengin, müreffeh ve işsizlik sorununu çözmüş bir kent olarak görmek istiyorum, bunun için de hazırladığımız projelere ek olarak yeni projelerimizi de seçimden hemen sonra uygulamaya koyacağım" dedi.

"BAŞBAKANIMIZIN DİREK DESTEĞİ VAR"
Seçimlerden hemen sonra Tersaneler Genel Müdürü ile birlikte Tuzla Tersanesi'nde incelemelerde bulunacaklarını anlatan Yılmaz, "Başbakanımızın direk desteği var. Tüm hükümet yetkilileri ile konuştum. Yerel Kalkınma Hamlesi'nin ilk adımı Samsun'da atılacak. Nisan ayı içerisinde başlatacağımız uygulamalarla Samsun'u gelecek 4 yıl içerisinde işsizliğin yaşanmadığı bir kent haline getireceğiz. Bunun için de İlimizin tüm milletvekilleri belediyemizin hizmetinde olacaklar. Başbakanımız da Samsun'u özel programı içerisine aldı. Samsun artık zenginleşen bir kent olacak" diye konuştu.
Samsun'un tüm alt yapısının ekonomik hamle için yeterli düzeye geldiğini ifade eden Yılmaz, Samsun'un tüm Türkiye'nin Avrasya pazarına geçiş yapabileceği bir sıçrama tahtası konumunda olduğunu vurgulayarak; "Yeni istihdam projelerimiz Samsun'un ticari ve ekonomik kalkınmasına ışık tutacak projelerdir. Samsun'un kişiliğine has uygun sembol projelerle hem istihdam sorununu çözeceğiz hem de Samsun'u ticaret ve fuar merkezi haline getireceğiz. Avrasya ülkelerinde iş adamlarımız için irtibat büroları açarak Avrasya pazarının geçiş yolunu Samsun olarak belirleyeceğiz" şeklinde konuştu.

İŞ EDİNDİRME HAVUZU
Özellikle tersanenin Samsun'a kurulması ile istihdam sorununun büyük ölçüde çözüleceğini ifade eden Yılmaz, oluşturacakları Ekonomik Koordinasyon Merkezi ile Samsun'a yatırım yapmak isteyen tüm iş adamlarının vizyonunu geliştireceklerini belirtti. İşsizliğin çözümü için İş Edindirme Havuzları kuracaklarını da kaydeden Yılmaz şunları söyledi:
"İşsizliğin çözümü için meslek edindirme kursları açacağız. Yatırımcı il dışından bile olsa, bizim kurslarımızı bitiren işçilere iş vermek zorunda olacak. Bu projeyi önemsiyorum çünkü Samsun'da il dışından gelen işçilerin çalışmasını istemiyorum."
Meslek edindirme havuzlarında toplayacakları personel için meslek edindirme kurslarının mayıs ayında başlayacağını belirten Yusuf Ziya Yılmaz, özellikle Tersane, doğal gaz dağıtımı ve inşaat sektörü için eleman yetiştireceklerini vurgulayarak, aynı zamanda özel sektörü de kalifiye personel açısından destekleyeceklerin söyledi. Başkan Yılmaz, "Tersanenin kurulması ile birlikte 15 bin işsizimiz iş sahibi olacak. Bu da yaklaşık 60 bin kişinin karnının doyması demektir. Gaz dağıtımı ve toplu konut hamlemizle birlikte gelişecek olan inşaat sektöründe de en az 6 bin insanımız çalışacak" dedi. SAFFET KASIM -SAMSUN (İHA) - 21.03.2004
Yayın Tarihi : 25 Mart 2004 Perşembe 14:19:30
Güncelleme :29 Temmuz 2004 Perşembe 15:52:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?