4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Zabıta tartıyor, halk aldanmıyor

ZABITA TARTIYOR, HALK ALDANMIYOR

Atakum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri bölgenin en büyük pazarı konumundaki Türk-İş Semt Pazarı'nın giriş ve çıkışlarına tartı aletleri koyarak, isteyen vatandaşın aldığı malı ücretsiz tartıyorlar.

Tartı aletlerini koymalarındaki amacın pazarda alışveriş yapan vatandaşın, aldığı ürünlerin gramajından emin olmasını sağlamak olduğunu belirten Atakum Belediyesi Zabıta Müdürü Atay Uludağ, “Bölgemizdeki pazar yerlerinde gerekli tartı ayarı ve diğer kontrollerimizi rutin olarak gerçekleştiriyoruz. Ancak bu kontrolleri yeterli görmüyor ve 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Yasası gereğince pazardan alışveriş yapan vatandaşımızın aldığı ürünleri de ücretsiz olarak belediye terazimizde tartıyoruz. Böylece hem halkımız esnafın kendisine eksik mal verip vermediği şüphesinden kurtulmuş oluyor hem de bu uygulamamızı gören pazar esnafımız tartı konusunda daha dikkatli davranıyor” dedi.

Buradaki amacın bazı uyanık esnafa geçit vermemek olduğunu da kaydeden Müdür Uludağ, “Her mesleğin olduğu gibi pazarcı esnafının da kötü niyetlisi olabilir. Biz zabıta olarak görevimizi yapıyor ve vatandaşın kandırılmasına yönelik hareketlere karşı her türlü tedbirimizi alıyoruz. Şu ana kadar pazara gelen vatandaşımızdan aldığımız tepkilerde olumlu yöndedir. Tartı uygulaması bundan sonra da her kurulan pazar yerinde devam edecektir” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2010 Cuma 12:28:04
Güncelleme :26 Mart 2010 Cuma 12:36:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?