2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Zabıtadan fırın denetimi

Fırın ve pasta imalathanelerine yönelik denetim yapan İlkadım Belediyesi Zabıta ekipleri, 3 iş yerine suç zabtı tanzim ederek gerekli cezai işlemin yapılması için encümene havale etti.


İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 29 Mart yerel seçimlerin ardından denetimlerini sıklaştırdı. Fırın ve pastanelere yönelik yapılan denetimlere katılan İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Alaaddin Öznohut, iş yeri sahiplerini uyardı. İlk gün 18 iş yerine yapılan denetimlerde üç işetmeye suç zabtı tutularak encümene havale edildi.

İş yeri sahiplerini hijyen konusunda özellikle uyaran Zabıta Müdürü Alaaddin Öznohut, gıda konusundaki ihmalin affın söz konusu olmadığını söyledi. İş yerlerinin hijyenik durumlarını ve satışların hangi ortamda yapıldığını inceleyen zabıta ekipleri, gramajlar konusunda fırıncılara taviz vermedi.

Gramaj konusuna özen göstererek ekmek ve çörekleri tartan ekipler, iş yerleri sahiplerinden bu konuya hassasiyet göstermelerini istedi. Yapılan incelemeler sonucunda ekmek gramajlarında herhangi bir olumsuzluğa rastlanmazken, fırın ve pastanelerin imalat yerlerinde özellikle hijyenik koşullara dikkat edilmesi istendi. Zabıta ekipleri noksanlıkları bulunan üç iş yerine suç zabtı tanzim ederek gerekli cezai işlemin yapılması için encümene havale etti.


İş yerlerinin evrak ve ruhsatlarını da inceleyen İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Alaaddin Öznohut, 'denetimlere 1.bölgede(İlkadım) başladıklarını, aralıksız olarak yapılacak kontrollerin 2.(Gazi) ve 3.(Yeşilkent) bölgelerinde de süreceğini ifade etti. Denetimlerin sürekli ayrı ekipler tarafından yürütüldüğünü kaydeden Öznohut, eksik olan evraklar konusunda iş yerlerini uyardı.
 

İha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 19:49:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?