5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Zabıtadan patlayıcı madde denetimi

Samsun'da İlkadım Belediyesi zabıta ekiplerinin yaptığı denetimlerde patlayıcı maddelerin (proteknik) toplanması sırasında işyeri sahipleri ile zabıta ekipleri arasında ilginç diyaloglar yaşandı. 

Çocuklara maytap, mantar, fişek gibi patlayıcı madde satıldığı yönünde ihbar alan İlkadım Belediyesi Zabıta ekipleri, belde sınırları içerisinde çok sayıda işyerine baskın yaptı. İşyerlerinde patlamacı madde arayan zabıta ekipleri, patlayıcı madde sattığı belirlenen işyeri sahiplerine 107 YTL para cezası uyguladı. Mahalle aralarında dolaşarak çocuklardan hangi işyerlerinin patlayıcı madde sattığı istihbaratını yapan zabıta ekipleri, bu yönde çalışmalarını sürdürdü. 

Bazı işyerleri duyarlılık göstererek satış yapmaması zabıta ekiplerini memnun ederken, birçok işyeri sahibi ise patlayıcı maddeleri ekiplere vermek istemedi. İşyerinde patlayıcı madde sattığı belirlenen Yusuf Arslanoğlu, borcunu ve hastalığını öne sürerek patlayıcı maddeleri vermemek için direndi. Geri iade edeceği yönünde sözler veren Arslanoğlu, zabıta ekipleri ikna olmayınca yeni ameliyat olduğunu söyledi. Zabıta ekiplerinin inanması için ise ameliyat yerini gösteren Yusufoğlu'nun, uğraşları boşa çıktı. İşyerinde bulunan patlayıcı maddeler toplandı. 

İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Aladdin Öznahut, çocukların yaralanmasına neden olan ve tehlike oluşturan patlayıcı maddelerin satışına izin vermeyeceklerini kaydetti.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2006 Perşembe 16:56:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?