4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Zabıtadan şafak operasyonu

ZABITADAN İKİNCİ ŞAFAK OPERASYONU

İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, gıda üretimi yapan fırınlara yönelik denetimlerini aralıksız olarak sürdürüyor.

Gece yarısı denetimleriyle ekmek ve simit fırınlarına ani baskınlar yapan zabıta ekipleri, birer hafta arayla ikinci şafak operasyonunu gerçekleştirdi. Gece yarısı 03.00'te başlayan operasyonda 6 adet ekmek fırını ile 7 adet simit fırını denetlendi. Zabıta ekiplerinin inceleme ve kontrolleriyle yapılan denetimde eksik gramajla ekmek üretimi yapılan 2 ekmek fırınına suç zabtı tutuldu. Noksan gramajlı ekmek üretildiği tespit edilen iki fırından toplam 40 ekmek müsadere edildi. Müsadere edilen ekmekler hayır kurumlarına dağıtıldı. Suç zabtı tutulan iki ekmek fırını cezai işlemler uygulanmak üzere encümene havale edildi.

Gıda konusundaki ihmalin affının mümkün olmadığını söyleyen İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Yunus Sandallı, halkın sağlığı ile oynayanlara asla göz yummayacaklarını ifade etti. Sandallı, “Yaptığımız denetimlerde noksanlığı tespit edilen fırınlara gereken uyarıları yapıyoruz. Vatandaşın sağlığı ile ilgili yanlış yapanların yasal olarak cezalandırılması yoluna gidiyoruz. Halkımızın da bize bu konuda şikayetleri ile yardımcı olmalarını istiyoruz" dedi.

ZABITADAN İKİNCİ ŞAFAK OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2010 Perşembe 15:52:04
Güncelleme :25 Şubat 2010 Perşembe 16:01:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?