6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Zabıta'dan şeker denetimleri

Canik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala şeker, çikolata ve lokum satan esnafı denetledi.


Ramazan Bayramı'nın geleneksel ikramı olan şeker, lokum ve çikolatalarla ilgili Uludağ Mahallesi Eski Konak Sokak'ta kurulan pazaryerinde ve bakkallarda denetim yapan zabıta ekipleri, ürünlerin tarih, üretim, barkot ve temizliğini kontrol etti.


Denetimle ilgili açıklama yapan Canik Belediyesi Zabıta Müdür Yardımcısı İrfan Birinci, vatandaşların ucuz şeker ve çikolatalara çok dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Özellikle Ramazan Bayramı nedeniyle piyasalarda büyük hareketlilik yaşandığına dikkat çeken Birinci, "Bölgemizde bir tane şeker üretimi yapan imalathane bulunuyor.

Bununda kontrolünü yapıyoruz. Ancak, bayramlar nedeniyle merdiven altı olarak tabir edilen kontrolsüz yerlerde şeker üretimi yapan kötü niyetli, insanların sağlığını düşünmeyen bazı esnaflar var. Bölgemizde gözümüzden kaçan bu tür iş yerlerini gören veya bilenler lütfen bölge dahili 153 nolu telefonu arayarak bize haber versinler" dedi.


Ucuz ve kalitesiz şekerlerin piyasada her yerde bulunduğuna dikkat çeken Birinci, insanların yılda iki kez bayram nedeniyle şeker aldıklarını ve bu nedenle de ucuz şekeri tercih etmemelerini istedi.

İha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 14:16:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?