4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Zabıtadan şok baskın

ZABITADAN RAMAZAN ÖNCESİ ŞOK BASKIN

İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, sabaha karşı fırınlara ani baskın düzenleyerek denetleme yaptı.

Ramazan ayının yaklaşması dolayısıyla rutin kontrollerini sıklaştıran zabıta ekipleri, ekmek fırınlarını mercek altına aldı. Denetimler esnasında çalışanların kılık kıyafetleri ile yakından ilgilenen zabıta ekipleri, işyeri sahiplerini çalışanlarının kılık kıyafetlerine dikkat etmeleri ve bone kullanmaları konusunda sık sık uyardı. Çalışanların portör muayenelerini inceleyen ekipler, fırınların temizliğe ve hijyene dikkat etmeleri konusunda ikazlarda bulundu. Gün içerisinde toplam 40 fırını denetleyen

zabıta ekipleri üretimi yasak olan "Pıtıl" diye tabir edilen ekmeklere de el koydu. 7 fırından aldıkları toplam 190 adet ekmeği müsadere eden zabıta ekipleri topladıkları ekmekleri makbuz karşılığı hayır kurumlarına teslim etti. Temizlik ve hijyen kurallarına uymayan 3 işyerine suç zabtı tanzim edildi. Evsafını yitirmiş 39 adet ekmek tavası ile kirli olan 25 adet pasa bezi zabıta ekiplerince imha edildi.

İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Yunus Sandallı, yaptığı açıklamada, ramazan ayının yaklaşmasıyla halkın sağlıklı, temiz bir şekilde ekmek tüketebilmesi için denetimleri sıklaştırdıklarını kaydetti. Sandallı, Halkın sağlığıyla oynayan sağlıksız ortamda üretim yapan fırınlara asla izin verilmeyeceğini ifade etti.

ZABITADAN RAMAZAN ÖNCESİ ŞOK BASKIN
ZABITADAN RAMAZAN ÖNCESİ ŞOK BASKIN
İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2010 Çarşamba 12:06:00
Güncelleme :28 Temmuz 2010 Çarşamba 12:18:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?