4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Zabıtalar abilik yapmış..!

Samsun’da zabıtanın sahilde el ele oturan gençleri uyarmasını, Belediye Başkanı Yılmaz bu sözlerle savundu. Bu yönde bir talimatı olmadığını belirten Yılmaz, ‘Gerekli cezayı uygulayacağız’ dedi.

İÇİŞLERİ Bakanlığı, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin ‘sahil yolunda flört eden gençleri izlemek için motorize zabıta ekibi oluşturduğu’ yolundaki haberlerle ilgili Samsun Valiliği’nden bilgi istedi. Valilik de Belediye’ye bir yazı gönderip uygulamayla ilgili bilgi istedi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise zabıtanın ‘görev yaptığı’ sahil yolunda gazetecilerin karşısına çıkarak yazılı açıklamasını okudu.

MİZANSENMİŞ

Samsunluların tanık olmasına karşın, uygulamanın ‘mizansen’ olduğunu öne süren Yılmaz, zabıta ekiplerine böyle bir talimat verilmediğini söyledi. Başkan Yılmaz, gazetecilerin soruları üzerine ise ‘ahlak zabıtası’ uygulamasını itiraf etti, ancak kendi inisiyatifi dışında olduğunu söyledi. Yılmaz, ‘Zabıta böyle bir uygulama yapabilir mi?’ sorusuna şu yanıtı verdi:

HAKLARI YOK

‘Zabıtanın böyle bir görevi yok. Onlara asla verilmemiştir ama bir ağabeylik duygusuyla burada görüntü olarak nahoş olabilecek, kendi ölçeklerinde, kendi değerlendirmelerine göre bir takım uyarılarda bulunmayı, burdaki ağabeylik ve buraların sahibi, buraları korumak ve kollamak psikolojisiyle yapılmış bir davranış olabilir. Ama ona da hakları yok. Dolayısıyla öyle bir şey yapmışlarsa gerekli cezayı uygulayacağız.’

Hangi akılsız böyle bir emir verir ki?

Eğer bir suç varsa ispat edilmesi gerekir. Bu olaydan mağdur olan kişi müracaat eder, gerekli araştırma ve incelemeler yapılır. Ortada şikayetçi olmadığı için soruşturma açılamaz. Gazetede çıkan haber sadece görüntüdür. Sadece görüntü suç mahiyeti taşımaz. Doğruysa hoş bir olay değil. Ama böyle bir şey yoksa haber olarak hiç güzel değil. Büyükşehir Belediye Başkanı’na sorduk. ‘Öyle bir talimat vermedim’ diyor. Öyle bir talimat vermesi de mümkün değil. Aklı başında adam böyle bir talimat verir mi? Bunu hangi akılsız adam yapar ki?
hürriyet.com
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2004 Cuma 10:54:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?