6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Zafer Bayramı kutlandı

Samsun'un Bafra ilçesinde, '30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 86. yıldönümü coşkuyla kutlandı.


Zafer Bayramı dolayısıyla ilk tören, Atatürk Anıtı önünde düzenlendi. Tören, Bafra Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önüne çelenklerin konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan törene Atakum İlçe Kaymakamı ve Bafra Kaymakam Vekili Salim Demir, Bafra Garnizon Komutanı Yarbay Metin Özdemir ve Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş, askeri ve mülki erkan, siyasiler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Çelenk sunumları ile başlayan törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşmayı yapan Bafra Garnizon Komutanı Yarbay Metin Özdemir, "Şanlı tarihimiz, üç kıtada kazanılmış zaferlerle doludur. Ancak bunların en önemlisi 86 yıl önce kazandığımız 30 Ağustos Zaferi'dir. 30 Ağustos, düşman ne kadar güçlü olursa olsun, bir lider etrafında kenetlenmiş bir milletin gücünü göstermiştir.

30 Ağustos, şanlı tarihinde ilk defa yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan milletimizin şahlanışıdır. Atalarımızı minnetle anarken, onların bize bıraktığı mirasa sahip çıkmamız gerekiyor" dedi. Tören, şiirler okunmasının ardından sona erdi.
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 86. yıldönümü ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla Bafra Askerlik Şubesi'nde de tebrik kabulü geçekleştirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2008 Cumartesi 14:13:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?