6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Zanlıya teşhis kondu

TFF 3. Lig takımlarından Bafra Belediyespor'a yapılan, teknik direktör ve kaleci antrenörünün hayatını kaybettiği, kulüp müdürün de yaralandığı saldırıyla ilgili gözaltına alınan zanlının duygularının bozukluğu teşhisiyle Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gördüğü öğrenildi. 

Bafra Belediyespor Kompleksi'nde kulüp müdürünün odasına düzenlenen silahlı saldırıda Kulüp Müdürü Ergin Özarslan'ın (64) ağır yaralanması, teknik direktör Sedat Gezer (49) ile kaleci antrenörü İsmail Kurt'un (42) da hayatını kaybetmesi olayıyla ilgili soruşturma sürüyor. Olayda kullanılan aracın sahibi N.S. ile olayda silah kullandığı iddia edilen ve bugün gözaltına alınan M.Ş. ve yanında bulunan İ.A.'nın sorgulamaları devam ediyor. Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan zanlıların can güvenliğinden dolayı Özel Hareket Şube Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri emniyet etrafından geniş güvenlik önlemi aldı. Gözaltında bulunan N.S.'nin kızı adına simit dükkanı açtığı ve kızının bu dükkanı damadı İ.A. ile birlikte işlettiği belirtildi. Bafraspor stadının simit satış ihalesini alan İ.A.'nın 3 aydır maçlarda silahlı saldırıda kullanılan minibüs ile simit sattığı ifade edildi.
Olay günü İ.A.'nın saldırıda yaralanan Kulüp Müdürü Ergin Özarslan'ı telefonla aradığı, Bafraspor maçının seyircili oynanıp oynanmayacağını sorduğu ve simit satışı için niçin kendilerine haber verilmediği gerekçesiyle tartıştığı iddia edildi. İ.A.'nın tartışma sonrası yanında M.Ş. ile birlikte Bafraspor Kulübü'ne geldiği ve burada çıkan tartışmada M.Ş.'nin tabancasını ateşlediği ileri sürüldü. İlçe merkezinde bir araçla gezerken bugün yakalanan zanlılardan M.Ş.'nin daha önce de polise mukavemette bulunmak, silah çekmek ve mahkeme salonlarında olay çıkartmak suçlarında hakkında yasal işlem yapıldığı kaydedildi. M.Ş.'nin Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde Bipolar (duyguların bozukluğu) teşhisi ile tedavi gördüğü, en son 3 Ocak 2008'de kontrole geldiği ve tedavisinin devam ettiği öğrenildi. Gözaltına alınan 3 kişinin yarın sabah Bafra Adliyesi'ne sevk edilmesi beklenirken Samsun İl Emniyet Müdürü Mustafa İlhan da soruşturmayı yakından takip ediyor.

.
Yayın Tarihi : 27 Mart 2008 Perşembe 16:30:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?