2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Zehir taciri simitçiye 5 yıl hapis

SİMİTÇİYE ESRAR TİCARETİNDEN 5 YIL HAPİS

Samsun'da simitçilik yapan bir kişi, "esrar ticareti yapmak" suçundan yargılandığı mahkeme tarafından 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İlkadım ilçesi Çorak köyünde yaklaşık 2 ay önce devriye gezen İlkadım İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüphe üzerine İsa Ç.'nin (26) üzerinde ve elinde bulunan bidonda arama yaptı. Yapılan aramada, 240 gram esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan İsa Ç.'nin evinde yapılan aramada, 200 gram esrar bulundu. Toplam 420 gram esrarla birlikte yakalanan İsa Ç., tutuklandı. Hakkında uyuşturucu madde ticaretinden dava açılan simitçi İsa Ç.'nin, Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılaması sona erdi. İsa Ç.,

ele geçen esrarı askere giden bir arkadaşından 600 TL karşılığında aldığını belirterek, "Kimseye esrar satmadım. Esrar ticareti de yapmadım ancak askere gidecek olan arkadaşım A.Ç., paraya ihtiyacı olduğunu ve elinde bulunan esrarı satmak istediğini söyledi. Ben de esrar içtiğim için kendime aldım. Satma niyetim yoktu. Arada sırada esrar içerim. Simit satıp biriktirdiğim paralarla esrarı satın aldım" dedi.

Mahkeme heyeti, İsa Ç.'yi, "uyuşturucu ticareti" suçundan 5 yıl, "esrar içmek" suçundan ise 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Ancak İsa Ç.'ye, "esrar içmek" suçundan verilen hapis cezası tedavi olması şartı ile ertelendi. İsa Ç.'nin hapis cezasıyla birlikte tahliyesine karar verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2009 Salı 17:57:03
Güncelleme :29 Aralık 2009 Salı 18:23:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?