4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Zekai Tunca Samsunlular'ı mest etti

Türk Sanat Müziği sanatçısı ve beste yazarı Zekai Tunca, İlkadım Belediyesi 1. Ramazan Günleri’nin 24. akşamında iftar çadırında sahne aldı. Tunca, yaklaşık 2 bin hayranına duygu dolu 2 saat yaşattı.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ve vatandaşların büyük ilgiyle sahneye çıkmasını beklediği sanatçı ilk olarak "Şiirin Sihirbazı" diye nitelendirdiği besteci Cemal Safi’nin "Yıldızlara baktırdım, fallarda çıkmıyorsun" şarkısını seslendirdi. Çadırı dolduran vatandaşların şarkılarına eşlik ettiği Zekai Tunca, "Samsun’da bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Türk Sanat Müziği’nin lezzetini hep birlikte tadıyoruz" dedi.

Zekai Tunca, gazetecilerin sorularını da cevapladı. "Ben Türk Sanat Müziği’nin son kelaynağıyım. Bu müzik 30 yıl sonra biter" diyen Mustafa Keser’e atıfta bulunan Tunca, "Ben TRT kapılarında gezmeye, dolaşmaya başladığım 1960’lı yıllardan beri ’Türk Sanat Müziği biter’ dendi durdu. Biz hala bugün burada bu kadar güzel dinleyicinin sevgisine masharız. Hala bitmedi. Demek bir 30 yıl daha bu şekilde konuşulacak. Bu dilimiz gibi bir şey. Ne altyapı, ne teknoloji istiyor. İki kişi bir araya geldiğinde, ’Akşam oldu hüzünlendim ben yine’ diye duygularını paylaşabiliyor. Bu müziğin en büyük kuvveti insana dayalı olması. Teknoloji, teknik ve bilgisayara değil. İnsan gönlüne dayalı. Onun için bu bir 30 sene daha konuşulur. Sonra yine yaşamaya devam eder" diye konuştu

samsun
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2004 Salı 11:58:58
Güncelleme :9 Kasım 2004 Salı 12:09:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?