2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Zimmetçi bankacıya 12 yıl istendi

BAYAN BANKACININ 12 YIL HAPSİ İSTENDİ

Samsun'da görev yaptığı bankada akşam sayımı sonrası 50 bin euroyu çaldığı iddiasıyla hakkında 'zimmet' suçundan dava açılan kadının 12 yıla kadar hapsi istendi.

TEB Samsun Şubesi'nde operasyon yönetmeni olarak görev yaparken akşam sayımından sonra kasaya konulmak üzere çantaya konulması gereken paraların arasından 50 bin euroyu kendi çantasına koyduğu iddiasıyla 'zimmetine para geçirmek' suçundan hakkında dava açılan Dilek Ş.'nin (34) Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi. Tutuksuz olarak yargılanan Dilek Ş., daha önceki duruşmalarda verdiği ifadede hakkındaki suçlamaları kabul etmemişti. Savcı, toplanan deliller doğrultusunda mütalaasını açıklayarak, Dilek Ş.'nin Bankacılık Kanunu 160/1 maddesi gereği 6 yıldan 12 yıla kadar hapis, 5 bin TL'de adlı para cezasının yanı sıra bankanın uğradığı zararı karşılamasını talep etti.

Dilek Ş.'nin avukatı Suat Uzun, savcının hapis cezası istemi karşısında müvekkilinin suçsuz olduğunu ileri sürdü. Avukat Uzun, "Müvekkilim para sayımı sırasında şaka olsun diye parayı çantasına atar gibi yapmıştır ve bu güvenlik kamerası tarafından da kaydedilmiştir. Ancak para daha sonra başkaları tarafından çalınmış ve olay müvekkilimin üzerine kalmıştır. Suç işlediğini ait bir kanıt yoktur. O şakayı yapmak bu suçu işlemek ise Ceza Kanunu'nda yolda ölmüş birinin yanından geçen birinin de adam öldürmesi kabul edilebilir" dedi. Duruşma, karar verilmek üzere ileri bir tarihe ertelendi.

Eylül 2008'de TEB Samsun Şubesi'nde meydana gelen olayda, akşam sayımında 50 bin euronun eksik olduğunun fark edilmesi üzerine güvenlik kamerası kayıtları incelendiğinde Dilek Ş.'nin kendi özel çantasına para koyduğu tespit edilmiş ve işine son verilerek hakkında 'zimmet' suçundan dava açılmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2009 Perşembe 17:29:04
Güncelleme :22 Ekim 2009 Perşembe 20:17:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?