6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Zimmetçi kadın bankacıya 7 yıl hapis

Samsun'da çalıştığı bankanın müşteri hesaplarından 2 bin Euro ve 15 bin YTL'yi zimmetine geçirdiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan 40 yaşındaki Hacer Aydın, 7 yıl 2 ay 20 gün hapis ve ömür boyu memuriyetten men cezasına çarptırıldı.

Aydın savunmasında, “Aileme ait araziyi satıp aldığım parayı ödeyecektim. Ancak annem araziyi satmama karşı çıktı” dedi.

Samsun'da 2003- 2005 yılları arasında çalıştığı Halkbank Şubesi'nin bir müşterisinin hesabından 2 bin Euro ile Atakum ve İlkadım Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooparatifi hesabından 15 bin YTL'yi imza taklit ederek alıp zimmetine geçirdiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan Hacer Aydın, Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim karşısına çıktı.

Yaklaşık 1.5 yıl cezaevinde kaldıktan sonra geçen yıl Ağustos ayında tahliye olan Aydın, son savunmasında olaydan dolayı pişman olduğunu belirterek, “Ekonomik sıkıntıya girmiştim. Borçlarımı ödemekte zorlanıyordum. Aklıma böyle bir fikir geldi. Maddi açıdan rahatlayınca aldığım parayı yerine koyacaktım. Ancak olay ortaya çıktı. 2 bin Euro'yu faiziyle birlikte ödedim. Ancak geri kalan parayı ödeyemedim. Aileme ait arazi satıp parayı ödemeyi düşünmüştüm. Ona da annem izin vermedi. Fındık bahçemiz var. Bu yıl fındığı parasını ben alacağım ve borcumun bir kısmını ödeyeceğim” diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanığın zimmetine geçirdiği parayı tahliye olduktan sonra 10 aylık bir süre geçmesine rağmen ödeyemediğini belirterek, Hacer Aydın'a ‘zimmet’ suçundan 7 yıl 2 ay 20 gün hapis cezası verdi, ayrıca ömür boyu memuriyetten men etti.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 15:32:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?