2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Ziraat Fakültesi taşınacak

AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Suat Kılıç, TİGEM Karaköy Çiftliği'nin bir bölümüne OMÜ Ziraat Fakültesi'ni getirmeyi planladıklarını açıkladı.

Milletvekili Suat Kılıç, Bafra ilçesinde Büyük Park'ta muhtarlarla bir araya geldi. Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, belediye ve il genel meclis üyeleri ile muhtarların katıldığı toplantıda konuşan Suat Kılıç, Bafra ve 19 Mayıs için önemli müjdeler verdi.

TİGEM Karaköy Çiftliği'nin bir bölümüne OMÜ Ziraat Fakültesi'ni getirmeyi planladıklarını kaydeden Kılıç, "Üniversitemizin bu yöndeki talebi Ankara'ya ulaştı. Bundan sonraki süreci biz Ankara'dan takip ederek en kısa sürede sonuca ulaştıracağız. Yıllardır yüksekokul ile idare eden Baframıza 4 yıllık fakülteyi kavuşturacağız. Bafra Ovası toprakları ziraat fakültelimizin yardımcı doçent, doçent ve profesörlerine emanet edilecek. Fakültemizde tarımsal genetik üzerine yoğunlaşılacak. TÜBİTAK'ın da bu gelişmeye çok büyük desteği olacak. Başbakanımızı bu konuyla ilgili bilgilendireceğiz. Burada kendi sebze tohumlarımızı üretmeyi planlıyoruz" dedi.

Bafra'ya 250 yataklı devlet hastanesi yapılacağını ifade eden Milletvekili Kılıç, "Bafra merkezde 70 dönüm arazi üzerine 35-40 milyon TL para harcayarak pırıl pırıl bir hastane yapacağız" açıklamasında bulundu.

19 Mayıs ilçesindeki Nebiyan içme suyu problemini halletmek üzere olduklarını dile getiren Suat Kılıç, "1.8 milyon liraya ihalemizi yaptık. Nebiyan grubu içme suyu projesini inşallah 2009'da bitiriyoruz. Biter bitmez İller Bankası'ndan 2-3 milyon TL ilave kaynağı hemen aktaracağız. İkinci ihalemize çıkacağız. Bu gruptaki bütün su hattımızı tamamlayacağız. Suyu olmayan köylerimize sıfırdan su hattı yapılacak. Olanlar ise yeniden yapılandırılacak" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2009 Cumartesi 15:51:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?