6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Ziraat mühendislerine reçete eğitimi

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nca uygulamaya başlanan "Reçeteli Satış Eğitimi", Samsun İl Tarım Müdürlüğü'nde de verilmeye başlandı.

Tarım İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda verilen eğitime İl Müdürlüğü'ne bağlı 100'e yakın ziraat mühendisi katılıyor. 14 uzmanın verdiği eğitimde 'zirai mücadele teknikleri, biyolojik mücadele, sebze hastalıkları, bitki virüs hastalıkları' gibi konulara yer veriliyor.

İki gün sürecek eğitimin sonunda bitki koruma hizmetlerinde görevli ziraat mühendisleri ve sözleşmeli ziraat mühendisleri arasından yapılacak olan sınavdan başarılı olanlara Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından reçete yazma yetki belgesi verilecek.

İl Tarım Müdür Yardımcısı Kadir İspirli, verilen eğitimle ilgili olarak, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın "Tarladan Sofraya Sağlıklı Gıda" sloganıyla bir dizi tedbirler geliştirdiğini, Samsun'da bulunan tarım ilacı toptancıları ve bayiliklerinde satılan ilaçların kayıt altına alınmasıyla ilgili barkot programına geçildiğini söyledi. A

yrıca organik tarım, entegre mücadele metotları, bitkisel üretimde kullanılan kimyasalların kayıt altına alınması gibi çalışmaların yanı sıra, eş zamanlı ve birbirini
destekleyici olduğuna değinen Kadir İspirli, "Bitki Koruma Ürünlerinin Reçeteli Satış, Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik Taslağı" hazırlandığını, bu yönetmeliğin çıkıp yasalaşması ile birlikte bayilerin reçetesiz ilaç satamayacağını, üreticilerin de reçeteli olarak daha kontrollü tarım ilacı kullanacaklarından dolayı halkın daha güvenli gıda tüketmesi doğrultusunda bir adım daha atılmış olacağını kaydetti.
1 Ocak 2009 tarihinden itibaren bitki koruma ürünleri bakanlıktan reçete yazma yetki belgesi almış ziraat mühendislerinin yazacak olduğu reçete ile satılmaya başlanacak.

iha
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 16:44:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?