6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

'Zorla tecavüz' davası düştü

Samsun'da, ormanlık alana götürdüğü genç kıza silah zoruyla tecavüz ederek hamile bırakıp doğum yapmasına yol açtığı iddiasıyla yargılanan şahsa, 'olayın kızın isteği ile gerçekleştiği ve şikayet süresinin geçtiği' gerekçe gösterilerek ceza verilmedi ve dava düştü.


Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada, uzaktan akrabası olan Ö.S.'ye (21) zorla tecavüz ederek hamile kalıp çocuk doğurmasına sebep olduğu iddia edilen A.T.'nin (38), yargılanması sona erdi. DNA testi sonucu Ö.S.'nin dünyaya getirdiği bebeğin babasının A.T. olduğu tespit edildi. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen Ö.S.'nin bakire olup olmadığının ve sevişme sırasında direkt ilişki olmadan hamile kalınıp kalınmayacağının tespitini istendi.


Mahkemeye ulaşan raporda Ö.S.'nin halen bakire olduğu ve dışarıdan temas ile sürtme sonucu boşalmayla hamile kalınabileceği belirtildi. Sezaryenle çocuk dünyaya getiren Ö.S. ise A.T.'nin kendisine silah çekerek zorla tecavüz ettiğini iddia etti. A.T. ise Ö.S. ile seviştiğini doğrulayarak, zorla ilişkiye girmediğini savundu.
Mahkeme heyeti, Ö.S.'nin A.T. ile rızasıyla ilişkiye girdiği, 6 ay olan şikayet zaman aşımı süresini geçirdiği ve 11 ay sonra şikayette bulunduğunu göz önünde bulundurarak sanığa ceza vermezken, davanın düşmesini kararlaştırdı.


Samsun merkeze bağı Alibeyli köyünde ikamet eden Ö.S. (21) adlı kız, 2006 Mart ayında uzaktan akrabası olan A.T.'nin (38) kendisini aracıyla köyüne götürürken yolda silah gösterdiğini ve silahtan korktuğu için kendisinden geçtiğini, kendisinden geçmesini fırsat bilen A.T.'nin tecavüzüne uğradığını, bu olay sonrası hamile kaldığını ve İstanbul'da dayısının yanında sezaryenle bir erkek çocuk dünyaya getirdiğini ileri sürerek şikayetçi olmuştu.

İha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 19:40:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?