19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

2 kapkaççı yakalandı

Türkiye, Rusya ve İtalya liderlerinin yarın Samsun'da gerçekleştireceği "Enerji Zirvesi" öncesinde düzenlenen 'Zirve' adlı operasyonda, polis bir bayanın çantasını alıp kaçan 2 kapkaççıyı kısa sürede yakaladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Wladimir Putin ve İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin Samsun'da yapacağı zirve öncesi Samsun polisi 'Zirve' adını verdiği bir operasyon düzenledi. Dün akşam 20.30-23.00 saatleri arasında yapılan ve 346 polisin görev aldığı operasyon sırasında, Denizevleri Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı üzerinde 2 kişi Ayşegül A. (22) adlı genç kızın çantasını alarak kaçtı. Genç kızın kapkaç olayını polise bildirmesi üzerine kapkaççılar kısa sürede yakalandı. İlk işlerinde yakalanan İsa P. (24) ile akrabası E.N.P'nin (14), Kars nüfusuna kayıtlı oldukları ve 15 gün önce Kars'tan inşaatlarda çalışmak üzere Samsun'a geldikleri öğrenildi.

Polise ifade veren Ayşegül A, yolda yürürken kapkaççıların saldırısına uğradığını belirterek, "Çantamı almaya çalıştılar. Bu sırada kendilerine direndim. Ancak, televizyon ve gazetelerde çıkan haberlerde kapkaççıların kendilerine direnenleri öldürdüğü aklıma gelince direnmekten vazgeçtim ve çantayı alıp kaçtılar. Çantamın içinde cep telefonu, kredi kartları ve param vardı" dedi.

Polisteki sorgulanması tamamlanan 2 kapkaç zanlısı, bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren İsa P. ve E.R.P, tutuklanarak Samsun Kapası Cezaevi'ne gönderildi.

.
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2005 Çarşamba 15:20:46
Güncelleme :16 Kasım 2005 Çarşamba 15:25:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?