5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Çalıntı rüya davası başladı

Samsun'un Alaçam İlçesi'nde ikamet eden şair-yazar, emekli eğitimci Hasan Sancak, reklam senaryosu haline getirip notere onaylattığı rüyalarının, yabancı bir meşrubat firması tarafından çalınarak televizyonlarda yayınlatıldığını iddia ederek açtığı 7 bin YTL'lik maddi tazminat davasının görülmesine başlandı. 

Samsun 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde bugün görülen davanın ilk duruşmasında Hasan Sancak'ın vekili olarak Avukat Ali Türkmen, içecek firmasının vekili olarak da Avukat Mehmet Eren Göbelek duruşmada hazır bulundu. Avukat Ali Türkmen, mahkemeye daha önce sunduğu yazılı beyanını tekrarlayarak müvekkilinin rüyasında gördüğü noter onaylı reklamın içecek firması tarafından televizyonlarda reklam filmi olarak yayınlatıldığını ileri sürdü. 
Firmanın avukatı Mehmet Eren Göbelek ise, davanın reddini talep ederek, "Samsun mahkemeleri bu davaya yetkili değildir. Mahkemenin yetkisizlik kararı vermesini istiyoruz. Bu dava, usulen reddedilmelidir. Müvekkilimizin de bu reklam filmiyle bir alakası yoktur" ifadelerini kullandı. Firmanın avukatı, basın mensuplarının duruşma salonunda davayı takip etmesine izin verilmemesini de talep ederek, gazetecilerin salondan çıkartılmasını istedi. Duruşma, tarafların delillerini mahkemeye sunmaları için ertelendi. 

Duruşma çıkışı basın mensuplarına açıklamada bulunan Hasan Sancak, hakkını sonuna kadar arayacağını belirterek, "Çalınan rüyamı geri istiyorum. Bu işin peşini bırakmayacağım. Noter onaylı rüyamı çalanlardan hesap soracağım" dedi. 

Avukat Ali Türkmen ise, bugün görülen davanın tampon davası olduğunu, bu yüzden 7 bin YTL maddi tazminat davası açtıklarını, bu davanın sonuçlanmasının ardından tazminat haklarının gizli tutulmak şartıyla yüklü miktarda manevi tazminat davası açacakları kaydetti.
iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2006 Cuma 14:46:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HASAN SANCAK IP: 88.227.83.xxx Tarih : 6.07.2011 18:55:03

REKLAM SENARYOLARIMI ÇALAN ÇALANA! LÜTFEN BU YAZIMI FACEBOOK'TA YAYINLAYINIZ! ALAÇAM HABER MERKEZİ’NDEN HABERİMİ OKUYABİLİRSİNİZ!..

http://www.alacamhabermerkezi.blogcu.com/
NOT:HABER SİTEMDEKİ RESİM VE GÖRÜNTÜLERE BAKARSANIZ,KONUYU DAHA İYİ ANLARSINIZ!