5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

İki kişiyi yaralayana 30 yıl hapis

Samsun'da 2 ayrı kişiyi tabancayla ağır yaralayıp büfeci bir genci de gasp için öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan zanlının yargılanmasına devam edildi. 2 kişi öldürmeye teşebbüsten 30 yıl hapis cezasına çarptırılan genç, cinayet suçunu da para karşılığında üstlendiğini söyledi. 

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Uludağ Mahallesi Eski Konak Sokak'ta Engin Şarküteri'nin sahibi Engin Ş.(25) ile Yaşar Doğu Mahallesi İstanbul Caddesi üzerindeki marangoz Saffet T.'yi (34) silahla ağır yaraladığı iddia edilen Musa Ş.'nin (27), yargılanması sona erdi. Hakimin "Son sözün nedir?" sorusu üzerine Musa Ş, "Bir diyeceğim yok. Cezamın kesilmesini istiyorum" dedi. 

Mahkeme heyeti, Musa Ş.'yi Engin Ş.'yi öldürmeye teşebbüsten 15 yıl, Saffet T.'yi öldürmeye teşebbüsten de 15 yıl olmak üzere toplam 30 yıl ağır hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca, Hançerli Mahallesi Atatürk Bulvarı Balıkçılar Pazarı yanı Park Büfe'de Hakan Sağır'ın (28) öldürülüp para ve telefon kontörünün gasp edilmesi olayıyla ilgili de yargılanan Musa Ş, daha önce poliste verdiği ifadede suçunu kabul etmişti. Bugünkü duruşmada samimi inkarda bulunmak istediğini belirten Musa Ş, cinayeti 100 bin YTL karşılığı üslendiğini söyledi. 

Musa Ş, "Ben adam yaralama ve gasp suçlarından polis tarafından aranıyordum. İşlediğim bu suçlardan alacağım cezanın müebbet hapis olduğunu biliyordum. Büfeci Hakan Sağır'ı, Murat B, Selçuk A. ve İsmail E. A. öldürdü. Murat B, bana bu suçu üslenmem için 100 bin YTL para vereceğini söyledi. Daha sonra bana tabancayı getirip verdiler. Söz konusu tabancayla da cinayet olayından 2 gün sonra Engin Ş. ve Saffet T.'yi tabancayla yaraladım. Murat B.'ye 6-7 kez mektup yazdım. Ancak, bana cevap vermedi. Bu suçu üstlenmem halinde bana deli raporu alacaklarını ve cezaevinden kurtaracaklarını söylediler. Sözlerini tutmadılar. Artık suçlamaları kabul etmiyorum" diye konuştu. 

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2006 Pazartesi 14:47:02
Güncelleme :18 Eylül 2006 Pazartesi 15:01:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?