5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

İnternet kafelere ceza yağdı

Samsun'da polisin son 9 ayda internet kafe ve atari salonlarında yaptığı denetimlerde, kurallara uymayan işyerlerine ceza verildi. 

Samsun Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü, Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, internet kafe ve atari salonlarında ortaklaşa yaptıkları denetimlerde, son 9 aylık dönemde 33 işyerine para cezası kesilirken, 25 işyeri ise uyarı cezası aldı. 63 işyerinin ise gerekli işlem yapılması için belediyeye bildirildiği öğrenildi. Aynı dönem içinde yine kurallara uymayan 18 işyerinin kapatıldığı bildirildi. 

Bugün yapılan denetimlerde kuralları ihlal eden 4 işyeri hakkında yasal işlem başlatıldı. Denetimlere katılan Samsun Emniyet Müdür Yardımcısı Ünal Uysal, Samsun il merkezinde 159, ilçelerde ise 88 internet kafe ile 116 il merkezinde, 67 ise ilçelerde atari salonu bulunduğunu hatırlatarak, gerekli denetimleri aralıksız olarak yaptıklarını söyledi. İnternet kafe ve atari salonlarına 12 yaşındaki çocukların alınmasının yasak olduğunu ifade eden Ünal Uysal, "İnternet kafelerin bilgisayarlarında terör, pornografi, kumar içerikli siteler ile alkol ve uyuşturucu teşvik sitelere erişimi engelleyen güncelleşmiş filtre programları kullanmaları zorunluluğu var" dedi. 

Uysal, gençlerin saatlerce internet kafelerde bilgisayar başında kalmalarının sakıncalı olduğunu da kaydetti.
iha
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2006 Perşembe 17:06:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?