5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Lahana çorbası cinayeti

Samsun’da eşini sopayla dövüp öldüren 7 çocuk annesi 52 yaşındaki Hayriye Tekel, “Yaptığım lahana çorbasını beğenmeyince beni dövdü. Düşürdüğü sopa elime geçince kendimi kaybettim'' dedi. Hayriye Tekel’in cinayete tanık olan iki çocuğu da duruşmada dinlendi ve “Babamız annemizi sürekli dövüyordu. Olay günü de dövdü. Ne olur annemizi serbest bırakın'' dedi. 

Samsun merkeze bağlı Hacınayip Köyü’nde oturan 54 yaşındaki İsmet Tekel, 3 ay önce iddiaya göre yaptığı lahana çorbasını beğenmedi ve eşi Hayriye Tekel'i dövdü. Hayriye Tekel de dayak sırasında kocasının elinden düşen sopayı alıp öfkeyle karşılık verdi. İsmet Tekel, başına aldığı sopa darbeleriyle yaşamını yitirdi. 

Samsun 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada yargılanmasına başlanan Hayriye Tekel, eşinin kendisini sürekli dövdüğünü söyledi. 7 çocuk annesi Hayriye Tekel, “Olay günü de yaptığım lahana çorbasını beğenmedi ve beni dövmeye başladı. ‘Yine bu çorbayı mı yiyeceğiz) dedi. Sopayla her yerime vurdu. Elinden kaçıp kendimi dışarıya attım. Ancak peşimden gelerek beni sokakta da dövdü. Elindeki sopayı yere düşürünce alıp bu kez ben ona vurdum. Sonrasını hatırlamıyorum. Gözüm dönmüştü. Sopa elime geçince kendimi kaybettim. Çok pişmanım'' diye konuştu. 

Babalarının ölümüne tanık olan 14 yaşındaki Nesrin ve 10 yaşındaki Sibel Tekel de duruşmada mağdur olarak dinlendi. Ancak iki kardeş annelerinden şikayetçi olmadıklarını söyledi. Nesrin Tekel, “Babam annemi sürekli dövüyordu. Olay günü de annemi sopayla dövmüştü. Biz de çok korkmuştuk. Annemi çok seviyorum. Ne olur annemizi serbest bırakın'' dedi. 10 yaşındaki Sibel Tekel de aynı yönde ifade verdi.
Mahkeme heyeti, görgü tanıklarının dinlenmesi için duruşmayı gelecek aya erteledi.
.
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2006 Çarşamba 11:51:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?