5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Liseli cinayetine 2 kez müebbet

Sevgilisi kız için, "Benim artığımla, eskimle çıkıyor" diyen liseli ile yanındaki arkadaşını öldüren A.A. hakkında iki kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Samsun’da iki lise öğrencisini okul yolunda tabancayla ateş ederek öldüren lise öğrencisi A.A. (17) hakkındaki iddianame tamamlandı. Savcılık, A.A.’nın, planlayarak iki kişiyi öldürmek suçundan iki kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanması için 2.’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açtı.

Aşırı tutkulu

Samsun’da geçen mayıs ayında gerçekleşen olayda, A.A., "Benim artığımla, benim eskimle çıkıyor" diyen Samsun Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Cihan Semizoğlu (17) ile yanında bulunan arkadaşı 1’inci sınıf öğrencisi Ahmet Genç’i (16) tabancayla vurarak öldürmüştü. İddianamede A.A.’nın olayda kullandığı silahı halk pazarından tanımadığı bir kişiden aldığı belirtilerek, "Zanlı, kız arkadaşı Ş.E.O.’ya aşırı bir tutku ile bağlı olup Semizoğlu’nu tasarlayarak yanında bulunan Ahmet Genç’i de suçunu gizlemek, yakalanmamak amacıyla öldürdü" denildi. Davayla ilgili ilk duruşma 17 Kasım’da yapılacak.

Açıköğretim’i kazandı

Lise son sınıf öğrencisi olan A.A. bu yıl cezaevinde girdiği ÖSS’de Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü kazandı.



Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2006 Perşembe 15:51:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?