26
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Londra'dan gelen habere sevinmediler

İngiltere polisi tarafından, Londra'nın güneyindeki Tooting semtinde, kentin ulaşım sistemini hedef alan bombalı saldırı girişimiyle ilgili olarak gözaltına alınan 6'sı Pakistanlı, 3'ü Türk 9 kişiden biri olan Samsunlu İslam Tat'ın (26) serbest bırakıldığı haberi ailesini sevindirmedi.

İslam, eve gelinceye kadar hiçbir şekilde açıklama yapmayacaklarını söyleyen ailenin Çarşamba İlçesi'ndeki iki katlı evleri derin bir sessizliğe büründü.

Artvin pencerelerini beyaz örtülerle kapatıp, kapıyı "Kim o" demeden açmayan Tat ailesi, büyük ağabey Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hasan Tat'ın talimatlarını uyguladıklarını ifade ederek hiçbir şekilde açıklama yapmıyor.

"Geçmiş olsun" ve "Gözünüz aydın" dileklerinden bunalan baba İsmet Tat'ın eşini de alarak köylerine gittiği, eve gelen misafirlerle ilgilenmesi için bir yakınlarını bıraktıkları belirtildi.

Baba İsmet Tat telefonda, "Oğlum eve gelip onu kucaklamadan hiçbir açıklama yapmam. Oğlumu bırakmışlarsa eve bir gelsin, görelim. Ondan sonra sevincimizi gösterelim" dedi.

Eve gelen misafirler ise "İslam'ın bırakılmasına çok sevindik" derken, İngiltere'de gözaltına alınan ve sorgulandıktan sonra masum olduğu anlaşılarak serbest bırakıldığı kaydedilen gencin çocukluk arkadaşları, "İslam çok iyidir. Gelmesini bekliyoruz. O kimseyi incitmez. Doğrunun anlaşılarak serbest bırakılmasına çok sevindik" diye konuştu.

İslam'ı çocukluğundan beri tanıdığını belirten Hüseyin Köse, "Adı İslam diye gözaltına alıyorlar. Öyle bir şey olabilir mi? Suçsuz olduğunun anlaşılmasına sevindik. Ailesi de çok üzüldü. Kimse Türkler'den terör beklemesin" şeklinde konuştu.

İslam Tat'ın çocukluktan beri mahalle arkadaşları olan Bilge Akın ile Yunus Köse ise "Bizim ülkemiz zaten PKK belasıyla uğraşıyor, bir de dünyaya terör acısı çektirir mi? Allah'tan İslam'ı sorgulamışlar, ya daha önce yaptıkları gibi şüphe üzerine vurmuş olsalardı ne yapardık? Adalet yerini buldu. Arkadaşımızın serbest kalmasına çok sevindik. Gelmesini bekliyoruz. O'na hasretle sarılacağız" diyerek şaşkınlık ve sevinçlerini dile getirdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2005 Cumartesi 19:14:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?