5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Nişanlısını kaçırdı ceza aldı

Samsun'da kendisinden ayrılan nişanlısını zorla kaçırıp alı koyduğu iddiasıyla yargılanan diş teknisyeni gençle kendisine yardımcı olduğu iddia edilen arkadaşının yeniden yargılanmasına sona erdi.

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında, daha önce 1 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırılan diş teknisyeni Eşref Ö. (25) ile kendisine yardımcı olan arkadaşı Musa D.'nin (24), bugün yeni Türk Ceza Kanunu'na (TCK) göre tekrar yargılandı. Kaçırılan Emine K. (23), şikayetçi olmadığını ve eski nişanlısı Eşref Ö.'nün kendisini zorla kaçırdığını söyledi.

Eşref Ö. ise daha önceki ifadesini tekrarlayarak, Emine K.'yi kendi rızasıyla kaçırdığını ve ailesinden baskı görünce ifade değiştirdiğini iddia etti. Mahkeme heyeti, Eşref Ö. ile arkadaşı Musa D.'yi "zorla kız kaçırmak" suçundan daha önceki ceza olan 1 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırdı. Ancak, Eşref Ö. ve Musa D.'nin cezası tecil edildi.

Selahiye Mahallesi'nde meydana gelen olayda, 5 ay nişanlı kaldıktan sonra kendisinden ayrılan Emine K.'yi arkadaşı Musa D.'nin yardımıyla zorla kaçırıp alıkoyduğu iddia edilen diş teknisyeni Eşref Ö, genç kızın ilaç içip zehirlenince kaldırıldığı hastanede kaçırıldığını hemşireye söylemesi sonucu yakalanarak gözaltına alınmıştı.

.
Yayın Tarihi : 1 Mart 2006 Çarşamba 16:29:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?