5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Ödevi hayatına maloldu

Samsun'un Bafra İlçesi'nde bir ilköğretim okulu öğrencisi, ödev olarak hazırladığı elektrik panosunu çalıştırmak isterken akıma kapılarak hayatını kaybetti.

Olay, Alparslan Mahallesi Çiftlik Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Bafra 50. Yıl İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Döndü Akman (14), iş teknik dersi için yaptığı elektrik panosundaki ampulleri prize takarak kontrol etmek isterken akıma kapıldı. Ailesi tarafından Kızılırmak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Döndü Akman, hayatını kaybetti. Öğrencinin ölüm haberi üzerine sınıf arkadaşları gözyaşlarına boğulurken, Okul Müdürü Recep Arabacı, başarılı bir öğrenci olan genç kızın ölümünden büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Arkadaşları, iş teknik dersi için kendilerine çeşitli ödevler sunulduğunu, Akman'ın elektrik devresiyle ilgili ödevi seçtiğini söyledi.

Dede Mustafa Akman ise söz konusu devre için malzemeleri kendisinin aldığını belirterek, ''Böyle olacağını nereden bilebilirdim'' derken, anne Nimet Akman olayın şokunu üzerinde atamadı. Genç kızın cenazesinin Rusya'da çalışan babası Ramazan Akman'ın dönmesinin ardından yarın toprağa verileceği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2006 Çarşamba 17:47:37
Güncelleme :12 Nisan 2006 Çarşamba 23:25:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?