5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Öğrencilerden 'parasız şenlik' eylemi

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin (OMÜ) 5. Bahar Şenliği'ne ücretsiz katılmak için eylem yapan öğrenciler üniversite güvenlik görevlileri tarafından bir otobüse bindirilerek polise teslim edildi. 

OMÜ'de düzenlenen ve Funda Arar'ın da sahne alacağı şenliğin paralı olmasına tepki gösteren öğrenciler, üzerlerine 'Müşteri değil öğrenciyiz', 'Parasız şenlik istiyoruz' yazılı tişört giyerek şenlik alanı girişinde eylem yaptı. Şenlik alanına girmek isteyen öğrenciler ile üniversitenin güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı. 

Güvenlik görevlileri 17'si üniversite öğrencisi toplam 19 kişiyi, üniversite yönetimine ve kendilerine hakaret edip, saldırdıkları iddiasıyla otobüse bindirerek önce Samsun Emniyet Müdürlüğü binasına önüne götürdü. 

Burada Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından karşılanan öğrenciler, olayda siyasi bir suç unsuru oluşmadığı için Atakum Polis Merkezi'ne gönderildi. 

İfadeleri alınmak üzere gözaltına alınan ancak, polis merkezine sığmayan öğrenciler, otobüs içinde bekletilerek burada kimlik kontrolü yapıldı. 

Öğrencilerin sağlık kontrolünden geçirilip daha sonra ifadelerinin alınacağı öğrenildi. 

Şenlikte eğlenemeyen öğrenciler otobüsün içinde alkış tutarak, halay çekip oynadı. Öğrenciler üniversite güvenlik görevlilerinin de kendilerine saldırdığını iddia etti. 

Kimlik tespitleri yapılan üniversite öğrencileri, savcının talimatıyla serbest bırakılırken, 2 lise öğrencisi ise yaşlarının 18'den küçük olması üzerine ailelerine teslim edildi. 

.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2006 Pazartesi 22:00:10
Güncelleme :30 Mayıs 2006 Salı 17:58:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?