5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Otomobiliyle çarpmıştı

Otomobiliyle ATM cihazı önünde para çekmek için sıra bekleyen İngilizce öğretmenine çarparak ölümüne ve öğretmen eşinin de ağır yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla tutuklanan üniversite öğrencisi, 5 yıl 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi İnşaat Teknikerliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi olan sanık Tansu T'nin bugün yargılanması sona erdi. Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasında Tansu T, pişmanlığını dile getirerek, "Kaza yerinde cana ve mala zarar vermemek için elimden geleni yaptım. Yola fırlayan topun peşinden çocuk çıkacak endişesiyle frene bastım. Bu olay meydana geldi. Keşke ben ölseydim. Pişmanım" dedi.

Mahkeme heyeti, toplanan deliller doğrultusunda 2 yıl ile 15 yıl arasında ağır hapis cezası istemiyle yargılanan Tansu T'yi duruşmadaki iyi hali ve pişmanlığını da göz önünde bulundurarak, ölüme ve yaralanmaya sebebiyet vermek suçlarından toplam 5 yıl 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı. Tansu T'nin ehliyetine ise ömür boyu el konulurken, 8 aydır tutuklu olması göz önünde bulundurularak, dosyanın Yargıtay'a gönderileceği safhada mağdur olmaması için tahliyesine karar verildi. Yargıtay'ın cezayı onamasının ardından Tansu T'nın yeniden cezaevine girip kalan cezasını çekeceği öğrenildi.

9 Haziran 2005 tarihinde Atakum Beldesi Denizevleri Mahallesi Atatürk Bulvarı'nda, Tansu T. (23) yönetimindeki 55 SS 473 plakalı otomobil yoldan çıkarak Yapı Kredi Bankası'na ait ATM'den para çekmek için sıra bekleyen Milli Piyango Lisesi'nde İngilizce öğretmeni Münevver Sancı (28) ve Tekkeköy İlçesi'nde öğretmen olan eşi İsmail Sancı'ya (31) çarpmıştı. Ağır yaralanan Münevver Sancı hayatını kaybederken, İsmail Sancı tedavi altına alınmıştı.

.
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2006 Salı 15:23:55
Güncelleme :14 Şubat 2006 Salı 15:28:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?