5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Polisin beraati istendi

Samsun'da, meslektaşının eşini ormanlık alana götürerek tecavüze kalkıştığı ve cep telefonunu gasp ettiği iddiasıyla tutuklanan polis memurunun, delil yetersizliğinden beraatı istendi.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada, polis memuru Kemal Ç. (42), gasp yapmadığını ve Çağla K. (27) ile rızası doğrultusunda birlikte olduklarını öne sürerek, suçlamaları kabul etmedi. Kemal Ç, sadece Çağla K'yi darp ettiğini söyledi. Cumhuriyet Savcısı, toplanan deliller üzerine davayla ilgili mütealasını açıklayarak, Kemal Ç'nin kadının iddiaları dışında suçu işlediğine dair kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden gasp, ırza geçmeye teşebbüs ve hürriyeti tahdit suçlarından beraatini, müessir fiilden ise cezalandırılmasını istedi. Duruşma, karar verilmek üzere ertelendi.

Kabadüz Köyü ormanlık alanında 3 Temmuz 2004 tarihinde, bir bayanın kaçırıldığı ihbarını alan Kurupelit Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, Samsun Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı Terminal Polis Noktası'nda görevli polis memuru Kemal Ç'yi ormanlık alanda Çağla K. ile birlikte yakalamıştı. Şırnak'ta görevli bir polis memuruyla evli olan ve ayrı yaşadığı öğrenilen Çağla K. jandarmaya verdiği ifadede, zorla kaçırıldığını öne sürerek, Kemal Ç'nin kendisini kelepçeleyip tecavüz etmek istediğini ve cep telefonunu gasp ettiğini iddia etmişti.

.
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2006 Pazartesi 17:50:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?