5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Sahte üsteğmen yakalandı

Samsun'da, kendini üsteğmen olarak tanıtarak dolandırıcılık olayına karıştığı iddia edilen bir kişi, üzerinde üsteğmen üniformasıyla birlikte jandarma tarafından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, aldıkları bir istihbarat doğrultusunda Yabancılar Pazarı'nda bir lokantada yemek yiyen üsteğmen üniformalı Cüneyt K.'de (25) kimlik kontrolü yaptı. Yapılan kontrolde Cüneyt K., Samsun İl Jandarma Komutanlığı'nda istihbarat üsteğmeni olarak görev yaptığını söyledi. Cüneyt K.'nin üzerinde yapılan aramada 1 adet sahte Türk Silahlı Kuvvetleri kimliği, 1 adet sahte araç komutanlığı kartı, 1 adet sahte silah ruhsatı kartı ile 9 milimetre çapında kurusıkı tabancı ve bu tabancaya ait adet 18 adet mermi ele geçirildi.

Jandarma tarafından gözaltına alınan Cüneyt K. hakkında yapılan araştırmada yine Yabancılar Pazarı'nda bir işyerini, kendini üsteğmen olarak tanıtıp, "Annem hasta paraya ihtiyacım var" diyerek 250 YTL dolandırdığı iddia edildi. Söz konuşu şahıs, askerlikten beri üsteğmenliğe merakı olduğu için üsteğmen üniforması giyerek dolaştığını ve kimseyi dolandırmadığını ileri sürdü. Cüneyt K., dolandırıcılık olayıyla ilgili jandarma ekipleri tarafından Gazi Polis Merkezi'ne teslim edildi.

Soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 21 Mart 2006 Salı 22:15:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?