4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Seçim cinayeti davası

Samsun'da Doğru Yol Partisi (DYP) ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) üyeleri arasında çıkan ve 1 kişinin ölümüne, 1 kişinin de yaralanması sebep olan olaylara karıştığı iddiasıyla tutuklanan şahıs, 30 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında, seçim yüzünden çıkan kavgada Ali Osman Soyal'ı (34) tabancayla vurarak öldürdüğü, İbrahim Soyal'ı (40) da yaraladığı iddiasıyla tutuklu bulunan Necati Canbaz'ın (35) yargılanmasına devam edildi. Necati C, hakkındaki suçlamayı kabul etmeyerek, "Burada verilen ifadelerde kimse doğruyu söylemedi. Keşke silahımı vermeseydim de herkes istediğini yapsaydı" dedi.

Mahkeme heyeti Necati Canbaz'ı suçlu bularak, Ali Osman Soyal'ı öldürdüğü için 20 yıl, İbrahim Soyal'ı yaraladığı için 10 yıl ve ruhsatsız silah bulundurduğu için de 10 ay olmak üzere toplam 30 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Tutuksuz olarak yargılanan ve kavgaya karıştığı ileri sürülen Nail Canbaz ise 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Necati Canbaz, duruşma çıkışı kendisine verilen cezayı alkış tutarak protesto etti.

Tekkeköy İlçesi'nin Aşağı Çinik Beldesi'nin 19 Mayıs Mahallesi'nde 23 Mart 2004 tarihinde meydana gelen olayda iddiaya göre, DYP Aşağıçinik Belediye Başkan adayının yakınları, AKP Aşağı Çinik Belediye Başkan adayını destekleyen partililerin yolunu kesti. DYP taraftarlarının, AKP'lilere tabancayla ateş açıp sopalarla saldırdığı öne sürülen olayda, Ali Osman Soyal (34) vurularak hayatını kaybederken, İbrahim Soyal (40) yaralanmış, olayla ilgili de Necati Canbaz tutuklanmıştı.

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2006 Pazartesi 17:35:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?