4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

'Seni kadın yaparım’ cinayetine 15 yıl

Samsun'da tartışma sırasında kendisine ‘Seni kadın yaparım’ diyen arkadaşı 23 yaşındaki Özkan Altun’u bıçaklayarak öldüren Abdülkadir Okumak, cinayet suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bahçelievler Mahallesi’nde 5 ay önce meydana gelen olayda, bir berber dükkanı önünde bekleyen Özkan Altun ile arkadaşı Abdülkadir Okumak arasında şakalaşma sonucu tartışma çıkmış, Altun’un arkadaşına ‘Seni kadın yaparım’ diyerek kafa ve yumruk atması üzerine olay cinayetle sonuçlanmıştı.

Arkadaşı Özkan Altun’u bıçaklayarak öldüren Abdülkadir Okumak, müebbet hapis cezası istemiyle Samsun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde son kez hakim karşısına çıktı. Okumak, “Evime giderken berberin önünde bekleyen Özkan, beni küfür ederek yanına çağırdı. Ben gitmedim. O benim yanıma gelerek, ‘Çağırınca niye gelmiyorsun. Seni kadın yaparım’ diyerek bana kafayla vurdu. Sonra da yumruk attı. İnsanlar bizi ayırdı. Eve gidince söylediği küfürler çok zoruma gitti. Ben de delikanlıyım. Bıçağı alarak yanına gittim. Özür dileseydi böyle olmayacaktı. Ama yine bana saldırdı. Ben de onu baçıkladım. Böyle olsun istemezdim. çok üzgünüm” diye konuştu.

Mahkeme, sanığın hafif tahrik altında Özkan Altun’u bıçaklayarak öldürdüğüne kanaat getirerek, Abdülkadir Okumak’a 15 yıl ağır hapis cezası verdi.


Hürriyet
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2006 Cuma 14:30:36
Güncelleme :6 Ekim 2006 Cuma 14:53:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?