5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Terme'de aşk üçgeni

Samsun'un Terme İlçesi'nde 25 yıl önce boşandığı eşi 52 yaşındaki Ali Çon'u eve alan 51 yaşındaki Kiraz Tonbaş, ikinci eşi 52 yaşındaki Enver Tonbaş'a yakalandı. 

Çıkan tartışmanan kavgaya dönüşmesi üzerine eski eşi Ali Çon ile birlikte Enver Tonbaş'ı öldüren Kiraz Tonbaş, cesedi de su kuyusuna attı. Kuyudan etrafa yayılan koku üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, Kiraz Tonbaş ile eski eşi Ali Çon'u gözaltına aldı. Suçlarını kabul eden iki sanık çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 

Terme'ye bağlı Saray Köyü'nde yaklaşık bir hafta önce meydana gelen olayda, 6 çocuk annesi Kiraz Tonbaş, 25 yıl önce boşandığı eski eşi Ali Çon'u, yalnız kaldığı sırada eve aldı. Eski eşiyle evde bulundukları sırada ilçe merkezinde olan ikinci eşi Enver Topbaş, aniden eve geldi. Eşini ve eski kocasını birlikte yakalayan Enver Topbaş ile Ali Çon arasında çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Bu sırada Ali Çon eline geçirdiği kazmayı Enver Tonbaş'ın kafasına defalarca vururak öldürdü ve eski eşi Kiraz Tonbaş'la birlikte cesedini evden yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki su kuyusuna götürüp attı. Bir gün sonra da Kiraz Tonbaş jandarmaya giderek eşinin kayıp olduğunu söyledi. 

Jandarma Enver Tonbaş'ı ararken, köylüler su kuyusundan etrafa yayılan koku üzerine yetkililere bilgi verdi. Kuyudan çıkarılan cesetin üzerinde yapılan inceleme ve otopsiden sonradan Tonbaş'ın cinayete kurban gittiği anlaşıldı. Olaydan sonra jandarma ifadesi alınmak üzere Kiraz Tonbaş'ı gözaltına aldı. İki eşinden 6 çocuğu bulunan Kiraz Tonbaş, sorgulama sırasında cinayeti eski eşi Ali Çon'un işlediği söyleyerek, “Eşim evde yokken, eski eşim geldi. Bu sırada Enver gelince bizi yanlış anladı ve Ali ile tartışmaya başladı. Daha sonra kavgaya tutuştular. Bu sırada Ali eline geçirdiği kazmayı Enver'in kafasına bir kaç kez vurdu. Sonra beni de tehdit ederek cesedi su kuyusuna atmam için kendisine yardımcı olmamı istedi. Korktuğum için kendisine yardım ettim. Jandarmaya Enver'in kayıp olduğunu bildirdikten sonra Ali İstanbul'a gitti'' dedi. 

Kiraz Tonbaş'ın ifadeleri doğrultusunda harekete geçen jandarma ekipleri cinayeti işleyen Ali Tonbaş'ı İstanbul'a yakalayarak gözaltına aldı. Terme'ye getirilen Ali Tonbaş ise ifadesinde, olayın aniden geliştiğini belirterek, eski eşi Kiraz Tonbaş'ın da kendisine yardımcı olduğunu ileri sürdü. Jandarmada ifadeleri tamamlanan Kiraz Tonbaş ve Ali Çon çıkarıldıkları nöbeçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
.
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2006 Çarşamba 11:12:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?