5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Travesti tacizine hapis

Samsun'da şehirlerarası otobüs garajına bir arkadaşını karşılamaya giden Gökçe Türk takma adlı 26 yaşındaki travesti T.T.’ye laf atıp taciz ettikleri iddiasıyla tutuklu yargılanan 3 sanıktan 24 yaşındaki Ali Ertekin ile 26 yaşındaki Cengiz Keleş 4’er yıl, 30 yaşındaki Serkan Kaçan ise 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Eski Sanayi Sitesi’nde 7 ay önce meydana gelen olayda, iddialara göre bir arkadaşını karşılamak için şehirlerarası otobüs terminaline giden ve beyanlarına göre Açık Öğretim Fakültesi öğrencisi olduğunu söyleyen T.T., iddialara göre saat 23.30 sıralarında Ulus sokaktan geçerken yol kenarında alkol alan otobüs muavinleri Ali Ertekin, Serkan Kaçan ve Cengiz Keleş tarafından yolu kesildi.

“Bu saatte nereye gidiyorsun fıstık” diyerek laf atan üç zanlı, iddiaya göre T.T.’yi yere yatırarak pantalonunu çıkarmaya çalışırken tişörtünü de yırttı. Saldırganların elinden kurtulmayı başaran T.T, elbiseleri yırtık bir şekilde terminaldeki polis noktasına sığındı. Polis otomobiline bindirilerek dolaştırılan T.T. kendisine saldıran kişileri tanıyarak yakalattı.

“PARA VERMEYİNCE İFTİRA ATTI”

Samsun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmalara katılmayan T.T. bugün yapılan son duruşmaya da gelmedi. Tutuklu yargılanan Ali Ertekin yaptığı savunmasında, “Cinsel ilişkiye girme karşılığında bizden para istedi. Biz de vermeyince üstünü başını yırtarak koşmaya başladı. Bizim bir suçumuz yok” dedi. Cengiz Keleş ise, “Çığlıklar üzerine olay yerine gittim. Ama beni de suçladı. Benim bu olaylarla hiç bir ilgim yok” diye konuştu. Diğer sanık

Serkan Kaçan da iddiaları kabul etmeyerek beraatini talep etti.

Tutuklu yargılanan 3 sanığın avukatlığını yapan Kenan Gül, tacize uğradığını ileri süren kişinin kadın değil travesti olduğunu belirterek, “Poliste ve savcılıkta verdiği bilgilerin hepsi yanlıştır. Nüfustan aldığımız belgelere göre bu kişi erkektir. Duruşmalara hiç gelmemiştir. Kendilerine para vermeyen müvekkillerimi suçlayıp kayıplara karışmıştır” diyerek üç sanığın beraatini talep etti. Ancak, mahkeme cinsel saldırı suçundan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan sanıklardan Ali Ertekin ile Cengiz Keleş’e 4’er yıl, sabıkası bulunmayan Serkan Kaçan’a da 3 yıl 4 ay hapis cezası verdi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 17 Mart 2006 Cuma 17:57:20
Güncelleme :17 Mart 2006 Cuma 18:02:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?