5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Üniversiteliler polis istedi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri, İlçe Emniyet Müdürü Halit Aysan'dan fakültelerinin önünde ve kaldıkları yurt çevresinde polis görevlendirilmesini istedi.

Ordu'nun Ünye İlçesi'nde bulunan fakültenin öğrencileri ile okulun 75. Yıl Konferans Salonu'nda bir araya gelen Emniyet Müdürü Halit Aysan öğrencilere bazı uyarılarda bulunduktan sonra dilek ve şikayetlerini dinledi. Öğrencileri özellikle kapıdan satış yapan satıcılara karşı uyaran Müdür Halit Aysan, "İyi niyetli olanları da vardır ama yine de tedbiri elden bırakmamak lazım. Bir çoğu etüt etmek için satıcı gibi geliyor ve bu eve nasıl girerim, ne alırım diye araştırma yapıyor" dedi.

Öğrencileri kendilerini rahatsız edenler olduğunda ya da şüpheli bir durumla karşılaştıklarında 155 Polis İmdat telefonuna ihbar etmelerini isteyen Müdür Aysan, "Bugün sizin başınıza gelen yarın başka bir arkadaşınızın başına gelebilir. Bu konuda duyarlı olmanızı istiyoruz. Sizler de bu toplumun bir ferdi olarak daha huzurlu bir toplum için yaptığımız çalışmalara destek olmanızı bekliyoruz" diye konuştu.

Aysan, polislik mesleğinin zorlukları ve bu zorlukların polisin psikolojisine etkileriyle ilgili soruya şu cevabı verdi:
"Örneğin ilçe olarak personel sayımız geçen seneden 15 kişi daha az. Ancak bu, 'görev eksik yerine getirilecek' anlamına gelmiyor. Her ne olursa olsun moral bozmadan, zorluklardan yılmadan vatandaşımızın da desteğiyle huzuru sağlamaya çalışıyoruz. Hizmet içi eğitim programları düzenleyerek de sorunlara çözüm getirmek, sıkıntıları aşmak için çaba sarf ediyoruz."

Öğrenciler daha sonra bazı isteklerde bulundu. Fakülte çıkışında sahil yolunda karşıdan karşıya geçerken tehlike yaşadıklarını, yol boyunca zaman zaman rahatsız edildiklerini belirtirken kız öğrenciler, ayrıca yurtlarının bulunduğu mevkiinin tenha olması sebebiyle hava karardığında yurda giderken tedirginlik yaşadıklarını ifade ederek, polis görevlendirilmesini istedi. Bu isteğe olumlu yanıt veren Ünye İlçe Emniyet Müdürü Halit Aysan, gereğinin yapılacağını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2006 Perşembe 16:01:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?