5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Yolsuzluk davasında 15 tahliye

Samsun Limanı Gümrüğü'nde yurtdışından kaçak yolla getirilen akaryakıtla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu olarak yargılanan 17 kişiden 15'i tutuksuz yargılanmak üzere tahliye oldu. 

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, aralarında gümrük görevlilerinin de bulunduğu 17'si tutuklu 23 kişi, bugün hakim karşısına çıktı. Haklarındaki suçlamaları kabul etmeyen zanlılar, suçsuz olduklarını ileri sürerek tahliye talebinde bulundu. Zanlıların avukatları, müvekkillerinin suçsuz olduğunu savunarak kefaletle de olsa tahliyelerini talep etti. Mahkeme heyeti, tutuklu olarak yargılanan 17 kişiden 15'inin tahliyesine karar verirken, Selahattin B. ile Rıza K.'nın tutuklu yargılanmalarının devamına karar verdi. Duruşma, delillerin incelenmesi ve tanıkların dinlenmesi için ertelendi. 

Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, yurtdışından yasal sınırın üstünde mazotla giriş yapan TIR'lardan elde edilen akaryakıtın liman sahasında gümrüklü saha dışına çıkarılıp, haksız menfaat sağlandığı ihbarı üzerine 7 ay süren takip sonucu yaklaşık 4 ay önce operasyon düzenlemişti. Gözaltına alınan ve aralarında gümrük görevlilerinin de bulunduğu 17 kişi tutuklanmıştı.
iha
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2006 Cuma 13:58:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?