19
Mayıs
2024
Pazar
ALAÇAM - SAMSUN
Belediye Sayfaları

Alaçam: Şenlikler'de düzenlenen güreşler kıran kırana geçti...

Samsun’un Alaçam İlçesi’nde, Bafra Alaçamlılar Sosyal-Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen 1. Yayla Şenlikleri, Alaçam, Kızlan Tepe Bölmesi Köyü Hüseyin Dede mevkiinde düzenlenen yayla şenliklerinde 375 güreşçi peşrev çekti. Güreşlerde kıran kırana müsabakalar 9 saat sürdü. Başpehlivanlığı kazanan Bayram Doğan’a 600 milyon lira para ödülü ve çeşitli hediyeler verildi.


Güreşleri, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Yeni, Suat Kılıç, Mehmet Kurt, Samsun Vali Yardımcısı Erdoğan Özdemir, BOTAŞ Genel Sekreteri Kerim Taşkıran, Alaçam Kaymakamı Şehmus Günaydın, Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, Bafra Müftüsü Dursun Ali Şeker, Terme Müftüsü Mustafa Türken, İstanbul Alaçamlılar Derneği Başkanı Nadir Kurt, il encümenleri, Yakakent Belediye Başkanı Radi Şen, belde belediye başkanları, işadamları ve bazı daire amirleri ile çok sayıda vatandaş izledi.


Şenliklerde ayrıca Bafra Belediyesi Mehteran Takımı ve Kızılırmak Lisesi Folklor Ekibi birer gösteri yaptı. Güreş ağalığı ihalesini ise işadamı Nadir İnanır 12 milyar 500 milyon lira ile kazandı.


Alaçamlılar Sosyal-Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bayram Civelek, derneklerinin 10 ay önce kurulduğunu, insanlara sosyal ve kültürel yardımlaşmada birlik ve beraberlik alanında yardımcı olmak için sosyal faaliyetler düzenlediklerini, yayla turizminin gelişmesi için çok yönlü hareket edeceklerini söyledi.

 Alaçamlılar Sosyal-Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından, davetlilere keşkek ikramında bulunuldu.

iha-samsun
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2004 Pazartesi 14:42:50
Güncelleme :20 Nisan 2005 Çarşamba 14:07:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?