18
Mayıs
2024
Cumartesi
ALAÇAM - SAMSUN
Belediye Sayfaları

Alaçam'da zehirli varil paniği

Samsun'un Alaçam İlçesi Terskırık Köyü'nde bulunan zehirli varil deposunun etrafındaki çeşmelerden kimyasal ve bakteriyolojik olmak üzere alınan 6 adet numune su üzerinde Samsun Hıfzısıhha Enstitüsü'nün yaptığı incelemeler sonucunda, suların temiz olduğu öğrenildi.
Geçtiğimiz aylarda Samsun'a gelerek, varil deposunda incelemelerde bulunan Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'nin talimatları doğrultusunda varil deposunun etrafında bulunan 3 adet çeşmeden, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ve Alaçam Kaymakamlığı Sağlık Grup Başkanlığı ekipleri tarafından kimyasal ve bakteriyolojik olmak üzere 6 adet numune su alındı. Alınan numuneler Samsun Hıfzısıhha Enstitüsü Müdürlüğü'ne analiz yapılması için verildi. Analiz sonuçlarına göre içme suyunda bir tehlike olması durumunda çeşmelerin kapatılması söz konusuyken, Hıfzısıhha Enstitüsünün yaklaşık 1,5 ay numuneleri incelemesinin ardından, varil deposundan içme sularına her hangi bir sızma olmadığı ve suların temiz olduğu kaydedildi.
Terskırık Köyü'nde bulunan 3 çeşmenin suyundan 6 köyün yararlandığı ve köylülerin suyun temiz çıkması ile endişeden kurtuldukları ifade edildi.
SAMSUN - İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2004 Çarşamba 17:31:13
Güncelleme :20 Nisan 2005 Çarşamba 14:08:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?