22
Mayıs
2024
Çarşamba
ALAÇAM - SAMSUN
Belediye Sayfaları

Alaçamlı öğrenciler Tok'tan ne istedi?

Samsun'un Alaçam ilçesine 30 kilometre uzaklıkta bulunan dağ köylerindeki ilköğretim okullarında eğitim gören 60'a yakın öğrenci, tarihi ve turistik mekanları gezmek için Samsun'a geldi. 

Hayatları boyunca Samsun'u gezme fırsatı bulunmayan öğrencileri İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, meclis salonunda ağırladı. Samsun'a ilk defa gelen Alaçam Doğankent, Doğukent Koltak ve Vicikler Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri ile velilerini ağırlayan Başkan Erdoğan Tok, çocuklara Samsun'un ve İlkadım'ın tarihi ve turistik önemini anlattı. Çocuklarla tek tek ilgilenerek belediyecilik hakkında sorular yönelten Başkan Tok, verilen cevaplar karşısında hayrete düştü. Bilgi dağarcıkları geniş olan ve yoğun bir bilgi birikimine sahip olan öğrenciler, köylerinde çocuk oyun parkı olmamasından yakındılar. İlköğretim öğrencilerinin oyun parkı isteklerini geri çevirmeyen Başkan Tok, bütün öğrencilerle bizzat ilgilenerek istek ve taleplerini dinledi. 

Alaçam dağ köylerindeki ilköğretim öğrencilerini ağırlamaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Tok, "Çocuklar bizim geleceğimizdir. Ülkemizin aydınlık yarınlarının teminatı olan yavrularımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamalıyız. Onlara sahip çıkmalıyız. Eğer bu aziz milletimizi, bugün bulunduğu noktadan bir adım daha ileriye götürmek istiyorsak, bunu ancak eğitimle gerçekleştirilebiliriz" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2007 Salı 16:33:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?