18
Mayıs
2024
Cumartesi
ALAÇAM - SAMSUN
Belediye Sayfaları

Başbakan'a şikayet

Samsun'un Alaçam İlçesi'nde öğretmenlik yapan halk şairi, reklam yazarı, yazar, gazeteci Hasan Sancak, 26 Kasım'da Samsun'da düzenlenecek mitinge katılacak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a rüyasını ve projelerini çalanları şikayet edeceğini söyledi.
Bazı şirketlere karşı rüyasında gördüğü noter onaylı reklam filmlerini çekip oynattıkları için hukuki mücadele başlatan Hasan Sancak, "Yıllar önce gerek rüyalarımda görüp gerekse düşünerek yazdığım yarışma programları ve reklam metinlerimi değişik TV kuruluşları program haline getirirken, şirketler de reklam filmi yapıp gösterime sokuyor. Bu program ve reklam filmlerinin fikir babası benim. Tamamı noter onaylı ve ISBN numaralı olan kitaplarımda kayıtlıdır" dedi.
Projelerini çalanları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a şikayet edeceğini söyleyen Sancak, şu anda Başbakan'ın korumalarını nasıl geçeceğini düşündüğünü belirterek, gerekirse 500 metre uzaklıktan kalabalığa doğru koşup, "Sayın Başbakan'ım rüyalarımı çalıyorlar, adalet istiyorum" diye sesleneceğini ifade etti. Sancak, Başbakan Erdoğan'ın bir şeyhin eğitim sistemini düzeltmeye yönelik rüyasıyla ilgili olarak da, "Biz rüyalarla amel etmeyiz" sözünün çok yerinde bir söz olduğunu, ülkeyi karıştırmak isteyenlerin bu yollara tevessül ettiğini, dini ve milli konuları kullandığını ancak kendi durumunun farklı olduğunu söyledi. Kendisinin rüyaları ve düşünceleriyle kimseyi yönlendirmeye çalışmadığını ifade eden Sancak, "Ben de rüyalarla amel etmem. Gördüğüm rüyalarımı ve fikirlerimi notere onaylatıp kitaplarıma yazıyorum. Hepsi de ilginç. Ancak, bazı kuruluşlar benden izin almadan rüyalarımı ve fikirlerimi çalıyor. Ülkemizde fikir hırsızlığının önüne geçilmesini istiyorum. İki satır dize yazıp 'Bu şarkı sözlerini ben yazdım' diyenler şarkıcılardan tazminat alırken, bizim gibi Anadolu'da sesini duyuramayan fikir adamları mağdur ediliyor. Bizler bu konuda adalet istiyoruz" diye konuştu.
Sancak, bir TV kanalında yayınlanan "zayıflama" ile ilgili yarışmanın da kendisine ait olduğunu iddia etti.
.
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 10:32:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?