22
Mayıs
2024
Çarşamba
ALAÇAM - SAMSUN
Belediye Sayfaları

Davullu zurnalı köprü açılışı

Samsun'un Alaçam ilçesinde, 168 bin YTL mal olan ve 5 köyün bağlantısını sağlayacak Taşkelik Köprüsü, Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun da katıldığı törenle hizmete açıldı.

İlçe gezilerini sürdüren Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun bugünkü ilk durağı Alaçam ilçesi oldu. Vali Güzeloğlu, Taşkelik köyünden geçen ırmak üzerine yapılan ve 5 köyün ulaşımını sağlayacak olan Taşkelik Köprüsü'nün açılışına katıldı. 40 metre uzunluğunda ve 8.5 metre genişliğindeki köprü, Vali Güzeloğlu, Kaymakam Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Fırat Anarat, kamu kurum temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla törenle hizmete sunuldu.

Yıllardır yapılması planlanan ve bir türlü hayata geçirilemeyen köprünün hükümet ve yerel bazda sağlanan imkanlarla tamamlanmasının başarıldığını belirten Vali Hasan Basri Güzeloğlu, büyük bir hizmet seferberliğinin başlatıldığını, kırsal alanda önemli alt yapı yatırımlarının yapıldığını söyledi. Her yerde vatandaşların hayat kalitesinin yükseltilmesi, yaşamlarının kolaylaştırılması ve modern dünyanın gereklerinin yerine getirilmesi için çalıştıklarını belirten Güzeloğlu, "Artık insanların yüzlerinde mutluluk ifadelerini görmek mümkün. Yıllar öncesinden yapılamayan projeler bir bir yerine getiriliyor. Yolların fiziksel kalitesini artırıldı, alt yapı çalışmalarını tamamlıyoruz. Bunları yaptıktan sonra sosyal ve iktisadi yatırımlar ile vatandaşlarımızın bütün ihtiyaçlarını gidermek için çalışacağız" dedi.

Alaçam Kaymakamı Mustafa Masatlı ise 168 bin YTL mal olan köprünün yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Masatlı, ilçenin alt yapısının gelişmesi için sağlanan desteklerden bir örneğinin Taşkelik Köprüsü olduğunu, köylülerin büyük bir ulaşım sorunundan kurtulduğunu kaydetti.

Köprünün açılışından sonra Vali Güzeloğlu ve beraberindeki heyet, Taşkelik Köyü İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti. 18 ilköğretim, 11 anasınıfı öğrencisi olan okuldaki öğrencilerle sohbet eden Vali Güzeloğlu, çocuklara çeşitli hediyeler verdi. Kaymakam Mustafa Masatlı, Vali Güzeloğlu'nun göreve gelmesinin ardından eğitimde büyük gelişmeler sağlandığını kaydetti.

Köylülerle sohbette eden Vali Güzeloğlu, 7.5 kilometrelik mesafeden köye getirilen içme suyu projesi hakkında da bilgi aldı. Vali Güzeloğlu, daha sonra ilçe merkezinde bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2007 Çarşamba 17:47:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?