18
Mayıs
2024
Cumartesi
ALAÇAM - SAMSUN
Belediye Sayfaları

Kaygusuz Ailesi'ne kaymakamlık el uzattı

Alaçam'da yaşayan 5 kişilik Kaygusuz ailesi, görme bozukluğu ve yoksulluk sebebiyle zor günler geçirirken Kaymakamlığın uzattığı yardım eliyle az da olsa ferahladı.

İlçeye bağlı Demirci Deresi Köyü’nde ikamet eden baba Hüseyin (55) ve anne Saliha (39) ile oğulları Cengiz (18) ve kızları Canan (16) ile Şerife Kaygusuz (14), görme bozukluğu yüzünden merdiven çıkmakta, günlük ihtiyaçlarını gidermede ve yürümekte güçlük çekiyor.

Eşi Hüseyin Kaygusuz’un sakat aylığı aldığını, kendisinin de bir gözünün tamamen diğerininse kısman kör olduğunu belirten anne Şerife Kaygusuz, "Oğlum Cengiz 1.5 yaşından buyana kör olarak hayatını sürdürüyor. Kızlarım Canan ve Şerife’de de göz rahatsızlığı başladı. Şerife, rahatsızlığı nedeniyle okulda zorluk çekiyor. Kızım Canan’ın gözleri de son bir yıldır iyice bozuldu. Yeşil kartımız da yok. Perişan durumdayız, ne yapacağımızı şaşırdık. Evimizde ne tuz ne de şeker var. Çocuklarımın karnını komşularımın yardımıyla doyuruyorum. Eşim ise işsiz, köyde tek bir odada yaşıyoruz. Yatmaya, doğru dürüst yatağımız bile yok. Ne olur, kurtarın bizi bu dramdan" dedi.

Alaçam Kaymakamı Şehmus Günaydın, 1989 yılından buyana aileye, İlçe Kaymakamlığı olarak gıda ve para yardımı yaptıklarını, gözlerini kaybetmek üzere olan aileye sahip çıktıklarını ifade etti. Kaymakam Günaydın, "Kaygusuz ailesi için sağlıkla ilgili takipleri bugünden itibaren başlatmış bulunuyoruz. Aileyi, göz sağlığı için ameliyat ettireceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 12:46:56
Güncelleme :4 Nisan 2005 Pazartesi 16:58:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Fesih TAŞTAN IP: 212.156.186.xxx Tarih : 20.03.2005 01:27:47
Sayın Kaymakamımız Şehmus GÜNAYDIN Alaçam'da göreve başladığı günden itibaren yeşil ile mavinin birleştiği ilçemizi çok iyi tahlil ettiği, ilçenin öncelikli sorunlarını gidermek, yıllardır kambur haline gelen ve çözüm bekleyen sorunları bir bir ele alarak azimle çözmeye çalışmıştır. İlçemize yönelik projelerinin büyük bir bölümünü gerçekleştirmiştir. Böyle ufku geniş yerleşim birimlerindeki insanların refahı ve huzuru için durmadan ileriye dönük projeler üreten, çoğunuda hayata geçiren mülki amirinin Alaçam İlçesi için bir şans olduğu ve Alaçamlıların da kendilerini çok sevdiğini biliyorum. Bu başarılı çalışmalarından kendisine teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim. Alaçam da yaşayan biri olarak kendisini kutluyorum. Kendilerini bundan sonra kentlerimizde vali olarak başarıyla görev yapacağına içtenlikle inanıyorum.