16
Mayıs
2024
Perşembe
ALAÇAM - SAMSUN
Belediye Sayfaları

Yaşar onlar terörist

Samsun Alaçamlı halk şairi Hasan Sancak, "Türkiye Barışını Arıyor" konulu konferansta PKK'lı teröristlere "gerilla" diyen romancı Yaşar Kemal'i, yazdığı 12 dörtlüklü "Yaşar onlar terörist" başlıklı şiiriyle protesto etti. 

Hasan Sancak, "Türkler'in dostu Kürtler'dir" diyerek Türkiye'de iki millet olduğunu ileri süren Yaşar Kemal'in ırkçılık ve bölücülük yaptığını söyledi. Yaşar Kemal'in biraz daha konuşursa Orhan Pamuk gibi önümüzdeki sene Nobel ödülü alabileceğini ileri süren Sancak, "Bu vatanın ekmeğini yiyeceksin, havasını teneffüs edeceksin, ondan sonra ihanet edeceksin. Nasıl böyle konuşabiliyorlar? Bu ülkenin savcısı yok mu? Neredeler? Bu adam nasıl böyle konuşabiliyor? Böyle bir hürriyet, özgürlük nerede var? Dünyanın hangi ülkesinde terörist başı gazetelere demeç verebilir? Bir romancı çıkıp nasıl bölücü konuşma yapabilir? Ülkemiz bu kadar mı sahipsiz?" dedi. Sancak'ın, Yaşar Kemal'in açıklamasıyla ilgili yazdığı şiir şöyle: 

"30 bin kişi öldü ya polis ya Mehmetçik / Anne baba çocuğun yüzlerinde çıktı tik / Baykuş sıkıntı verdi hem Türk'e hem vatana / Kıydılar öldürdüler görün binlerce cana / Puştlar gerilla değil, Yaşar onlar terörist / Bebekleri öldüren, hem kahpedir hem de it.
Yıllarca kan gözyaşı, ihanet ve ihanet / Sizi affetmeyecek, gerçekten aziz millet / Tükürükle boğacak gençlerimiz sizleri / Durmayın vatanımda, gidin yurdumdan geri / Puştlar gerilla değil, Yaşar onlar terörist / Bebekleri öldüren-hem kahpedir hem de it.
Cellat eşkıya başı demeçleri veriyor / Şerefsiz sevindikçe insanımı geriyor / Beş yıldızlı otel mi bize söyleyin ora / Yarasa konuştukça düşüyoruz hep dara / Puştlar gerilla değil, Yaşar onlar terörist / Bebekleri öldüren-hem kahpedir hem de it.
Kim bunu önleyecek yok mu yiğit kahraman / Boğazını sıkarak-ona dedirtsin aman / Nerde böyle hürriyet-var mı dünyada eşi / Her şey orda bedava-üzer anne kardeşi / Puştlar gerilla değil, Yaşar onlar terörist / Bebekleri öldüren-hem kahpedir hem de it.
Yazdığım dilekçedir-beni de koy içeri / Televizyonum olsun-almalıyım haberi / Demeçleri vereyim-gelsin pirzola köfte/ Yanımdan rüzgar geçse-yazılmalı reçete / Puştlar gerilla değil, Yaşar onlar terörist / Bebekleri öldüren-hem kahpedir hem de it.
Aleme rezil olduk- gülmekteler bizlere / Gazim ve ailesi-bakmaktadır yere / Taviz üstüne taviz-bu canları mahveder / Yok mu bizi anlayan-öldürmektedir keder / Puştlar gerilla değil, Yaşar onlar terörist / Bebekleri öldüren-hem kahpedir hem de it.
Kimlerden korkarsınız-millet size oy verdi / Tek başına iktidar-yüzde otuz rey verdi / Yapamazsanız deyin- bilin bulunur yapan / Konuşturmayın yeter-ağzına vurun kapan / Puştlar gerilla değil, Yaşar onlar terörist / Bebekleri öldüren-hem kahpedir hem de it.
Memleketi sevenler- birleştir ellerini / Meydana çağırırım-ortaya koyun teni / Aman verme İblise-vur yumruğu patlattır / Leşi burda kalmasın-orta yerden çatlattır / Puştlar gerilla değil, Yaşar onlar terörist / Bebekleri öldüren-hem kahpedir hem de it.
Bir yetkili aranır-bakan hakim ve savcı / Onlar görev yapmazsa-durum gerçekten acı / Namusa göz dikildi-kimler bir kez dikmişse / Kafasını kopartın-dikkat edin bu sese / Puştlar gerilla değil, Yaşar onlar terörist / Bebekleri öldüren-hem kahpedir hem de it.
Hıyanet karşısında-durma sesini yükselt / Yazdığım dörtlüklerim-hep gençlerime davet / Toprak elden gidiyor-kayıyar da kayıyar / Yağmur selden vazgeçtik-hain bizi bayıyar / Puştlar gerilla değil, Yaşar onlar terörist / Bebekleri öldüren-hem kahpedir hem de it.
Siz kimden yanasınız-teröristten bizden mi / O rengini belli et-kinleriniz yüzden mi / Tv ile gazete-yazıyor sayfa sayfa / Verin onlara ceza-biraz bakın etrafa / Puştlar gerilla değil, Yaşar onlar terörist / Bebekleri öldüren-hem kahpedir hem de it.
Affet bizi Ata'mız-senin emanetine / Hiç sahip çıkamadık-ne canlara ne dine / Şair Hasan seslenir-yazık oluyor yazık / Döneklere batmalı-hemen yağlı bir kazık / Puştlar gerilla değil, Yaşar onlar terörist / Bebekleri öldüren-hem kahpedir hem de it".


iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2007 Pazartesi 17:33:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?