18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Kurt: "Hayvancılığı destekliyoruz"

AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Kurt, büyükbaş hayvancılığının gelişmesi için üreticilere destek verdiklerini söyledi.


Asarcık İlçesi'nde Koşaca, Esentepe ve İmamlı köylerini ziyaret eden Milletvekili Mehmet Kurt, büyükbaş hayvancılık yapan üreticilerle sohbet etti. Hayvancılığın daha çok gelişmesi gerektiğini belirten Milletvekili Kurt, "Bu konuda hükümet olumlu adımlar attı. Büyükbaş hayvancılık için köylüye destek vermeye başladık. Suni döllenme ile buzağı veren büyükbaş hayvandan yerli ırk için hayvan sahibine 40 YTL, kültür ırk için ise 80 YTL destek veriyoruz. Bunun tek koşulu suni döllenmenin belgelenmesi gerekmektedir. Amacımız, üreticiye destek vererek hayvancılığın gelişmesini sağlamaktır" dedi.

Doğrudan Gelir Desteği ile üreticilere maddi destek sağladıklarını dile getiren Mehmet Kurt, "Yemlik cinsi tarım yapan çiftçiye, fiğ ekenlere yeşil biçmek şartıyla dekar başına 32 YTL, yonca ekenlere 67 YTL, korunga ekenlere 46 YTL ve mısır ekenlere de yine dekar başına 55 YTL destek vermekteyiz. Hükümet olarak çiftçinin yanında olduk. Bu verdiğimiz destek, ilerleyen dönemlerde de artarak devam edecektir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2005 Salı 11:22:12
Güncelleme :10 Ekim 2005 Pazartesi 11:47:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?