18
Mayıs
2024
Cumartesi
BAFRA - SAMSUN

100 yıldır 'afet kurbanı' kesiyorlar

Bafra'nın Örencik Köyü’ndeki çiftçiler, doğal afetlerden korunmak amacıyla afet duası yaptı.

Doğal Afet olmaması için iki koyun ve bir inek kurban olarak kesildi ve köy imamı Süleyman Güney tarafından doğal afetlerin olmaması için dua yapıldı. Hava sıcaklıklarının zaman zaman mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini belirten köy muhtarı Osman Yılmaz, ürünlerde afet olmaması için geleneksel olarak, her yıl Mayıs ayında dua yapıldığını belirtirken afet kurbanı duasının 100 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu söyledi.

Örencik Köyü Merkez Camii avlusunda gerçekleştirilen duaya Bafra Kaymakamı Selahattin Aparı, Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş, İl Genel Meclisi üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Siyasi Parti mensupları, muhtarlar, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Köylüler, afetlerin olmaması için Köy İmamı Süleyman Güney liderliğinde, toplu olarak dua yaptılar. Köyün 14 yıllık İmamı Süleyman Güney, "Afet kurbanı köyümüzde bir gelenek konumundadır. Mayıs ayı, ürünlerimizin yeşerme zamanıdır. Bazen bu aylarda dolu ve aşırı yağmurlar olur. Allah’ü Teala’nın ürünlerimizi dolu ve afetlerden koruması için her yıl dua yaparak konuyu Cenab-ı Allah’a arz ederiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2005 Çarşamba 11:19:10
Güncelleme :11 Mayıs 2005 Çarşamba 13:29:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismail güney IP: 88.254.192.xxx Tarih : 25.06.2007 23:00:05
işte tam bir örnek köy.bence doğru yoldalar