16
Mayıs
2024
Perşembe
BAFRA - SAMSUN

33 öğretmen yemin etti

Samsun'un Bafra ilçesinde, '24 Kasım Öğretmenler Günü', yapılan bir dizi etkinlikle kutlandı.

Öğretmenler Günü kutlamaları çerçevesinde Bafra Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla tarafından çelenk sunuldu. Bafra Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde ise Bafra Kızılırmak Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından kutlama programı düzenlendi.

Günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla, "Öğretmen Günü kutlamasına az bir öğretmen grubu katılmış duruma. Biz kendimize sahip çıkamazsak, başkaların bizlere sahip çıkmasını bekleyemeyiz. En büyük fedakarlık günümüzde biz öğretmenlere düşer. Bu uyurda ülkemizin ve genç neslin yücelmesi ve gelişmesi için her zaman çalışmalıyız" dedi.

Program, Kızılırmak Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerince sunulan sinevizyon gösterisiyle devam etti. İlköğretim okulu öğrencileri arasında düzenlenen şiir, resim, kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere protokol tarafından hediyeleri verildi. Ayrıca, öğretmenler arasında gerçekleştirilen dart ve masa tenisi müsabakalarında başarılı olanlara kupaları takdim edildi.

Stajyer öğretmenliklerini tamamlayan 33 öğretmen, Kızılırmak Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Emrullah Karataş nezaretinde yemin etti. Emekli olan 33 öğretmene de Bafra Kaymakamı Bekir Dınkırcı tarafından hizmet şeref belgesi verildi. Kutlama programında Bafra Belediye Başkan Vekili Ahmet Tokgöz, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Av. İbrahim Semiz ve Bafra İlçe Emniyet Müdürü Kadri Özkan da hazır bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2007 Cumartesi 16:26:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?